Bulametrul

Dincolo de alte câteva sondaje efectuate anterior, cu rezultatele lor (care, pe alocuri, sunt destul de contradictorii), recent au fost făcute publice concluziile unui aşa-numit barometru de opinie publică al Academiei Române (realizat de INSCOP), desigur că tot în chestiuni de preferinţe electorale. Fiind vorba despre „barometru”, un oarecine, persoană meteosensibilă sau şi politic sensibilă, poate va fi înţeles mai acut ca în alte cazuri că e vorba despre alegerile de aproape şi de cele care tot vin (inclusiv la anul), inclusiv despre presiunea care se pune (cine o pune?!) asupra sa spre a ştampila o anume căsuţă. Altfel e clar că foarte puţini vor fi ştiind cine-i INSCOP şi chiar de-al cui este; dar când citeşti între alte ştiri „Academia Română” (şi nu numele vreunei academii de fotbalişti, de hairstyling sau de make-up…), chiar îţi vine să iei lucrurile mai în serios. Degeaba declară conducerea Academiei Române că „un asemenea sondaj cu tentă electorală nu a fost comandat niciodată de instituţie”! Că poate minte. Că, oricum, deja „ştii” din barometru cine îţi va fi viitorul preşedinte, care e partidul suit pe val şi care e ăla luat de val. Aşa că n-ar mai avea rost să te pui contra. Ori da?!…

Zise Mitru (citat de I.L. Caragiale) către boier: „…Venisem pe la matale să te rugăm, dacă pofteşti, să-ţi faci pomană să mai dai cu deştu la bulametrul ăla, să-i mai potriveşti limba…”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: