În cadrul competiţiei „Susţin educaţia financiară în comunitatea mea”, organizată de Junior Achievement (JA) România şi Raiffeisen Bank

Opt licee au primit finanţări

> Peste 24.000 de liceeni din 124 de licee au participat la competiţie > Colegiul Andronic Motrescu din Rădăuţi a obţinut fonduri pentru dotarea şi modernizarea spaţiilor de învăţare

 24.492 de elevi din 124 de licee au participat la ediţia din acest an a competiţiei „Susţin educaţia financiară în comunitatea mea”, organizată de JA România şi Raiffeisen Bank pentru a încuraja includerea educaţiei financiare în curriculumul şcolar, utilizând resurse în format digital şi interactive.

În cele şase săptămâni de competiţie, elevii au parcurs cursul online „ABCdar bancar”, acumulând astfel puncte pentru liceele din care provin.

Liceele câştigătoare sunt Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi, Colegiul Naţional „Octav Onicescu” din Bucureşti şi Liceul Tehnologic „Matei Basarab” din Strehaia.

Alte cinci premii au fost acordate pentru implicarea în competiţie a tuturor elevilor: Liceul Tehnologic „Petru Rareş” (Botoşani), Colegiul Economic „Delta Dunării” (Tulcea), Liceul Tehnologic Forestier (Sighetu-Marmaţiei), Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” (Drăgăneşti-Olt), Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” (Oradea).

Toate liceele câştigătoare vor primi finanţări totale în valoare de 4.400 de euro pentru dotarea şi modernizarea spaţiilor de învăţare, premiile urmând să fie acordate în cadrul Galei JA Hall of Fame – Investeşte în educaţie.

 „Ne bucură să vedem interesul tot mai mare pentru educaţia financiară din partea elevilor şi profesorilor. Versiunea digitală a cursului de educaţie financiară ne ajută deopotrivă să ajungem la un număr tot mai mare de beneficiari, dar şi să extindem metodele de predare a materiei şi să o facem astfel mai atractivă. Această competiţie ne demonstrează, încă o dată, că este nevoie de suportul nostru pentru a da şansa tinerei generaţii să fie mai bine informată şi educată financiar” a declarat Corina Vasile, director comunicare şi relaţii publice Raiffeisen Bank.

Competiţia face parte din programul de educaţie financiară dezvoltat începând cu 2010 de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank. În 2018, cursul pentru liceeni „ABCdar bancar” a fost dezvoltat în versiunea online, prin intermediul platformei internaţionale LMS JA Inspire, pentru a facilita o experienţă de învăţare individualizată – în ritm şi cu grad de dificultate propriu. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa module interactive care facilitează învăţarea la clasă sau în afara ei: conţinuturi video, simulări ale proceselor de economisire, quiz-uri şi teme de documentare despre elaborarea şi gestionarea bugetului personal şi utilizarea serviciilor financiare. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI