Madonna, invitată la Eurovision, afirmă că va lua întotdeauna atitudine împotriva încălcărilor drepturilor omului

Madonna a explicat ieri decizia de a cânta în calitate de invitat pe scena Eurovision din Israel, spunând că va lua întotdeauna atitudine pentru apărarea drepturilor omului şi că speră să asiste la „o nouă cale către pace” în conflictul israeliano-palestinian, relatează Reuters. Madonna va apărea pe scena Eurovision în finala concursului care va avea loc sâmbătă la Tel Aviv. Locaţia i-a determinat pe activiştii pro-palestinieni să lanseze apeluri la boicot, cerând cântăreţilor, companiilor şi guvernelor să se distanţeze de Israel. La concursul Eurovision participă cântăreţi din peste 40 de ţări. Evenimentul a fost vizionat anul trecut de circa 189 de milioane de telespectatori din aproximativ 50 de ţări europene.

 În prima ei declaraţie cu privire la decizia de a cânta la eveniment, Madonna a spus că este un susţinător al tuturor drepturilor omului. „Nu voi înceta să cânt pentru a mă conforma agendei politice a cuiva şi nici nu voi înceta să vorbesc împotriva încălcărilor drepturilor omului oriunde în lume”, a spus cântăreaţa într-o declaraţie acordată Reuters. „Inima mea este sfâşiată de fiecare dată când aud despre vieţi nevinovate care se pierd în această regiune şi despre violenţa atât de des perpetuată pentru a se potrivi obiectivelor politice ale celor care beneficiază de pe urma acestui vechi conflict. Sper şi mă rog ca acest ciclu teribil al distrugerii să se încheie şi să se creeze o cale către pace”, a adăugat ea.

Madonna, în vârstă de 60 de ani, urmează să interpreteze două melodii la Tel Aviv, una de pe noul ei album, „Madame X”, ce va fi lansat în iunie. Ea a susţinut concerte în Israel în cadrul turneelor sale din 2009 şi 2012 şi este adepta unei forme mistice a iudaismului numită Cabala.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: