Fostul ministru de Finanţe Ioana Petrescu (Pro România) la Suceava

Fostul ministru de Finanţe în Guvernul Victor Ponta, Ioana Petrescu, candidat Pro România pentru alegerile europarlamentare, a criticat, vineri, la Suceava,  lipsa investiţiilor, arătând că autorităţile nu au bani de investiţii, iar Guvernul nu face investiţii şi se împrumută la costuri foarte mari doar pentru cheltuieli curente.

„La nivel local nu au rămas bani pentru investiţii deloc. Din punctul meu de vedere asta se întâmplă ca rezultat al faptului că le intră mai puţini bani”, a spus Petrescu, care a arătat că autorităţile locale au mai puţini bani pentru investiţii pentru că trebuie să aibă grijă şi de cheltuieli cu asistenţa socială.

„După ce Guvernul a dat cu o mână şi a luat cu alta de la administraţiile locale ei au ieşit pe minus. În bugetul lor nu mai sunt bani pentru investiţii publice şi sunt nevoiţi să se ducă cu mâna întinsă la domnul Dragnea. La MDRAP, la PNLD. Ştim că absorbţia de fonduri europene nu merge foarte bine şi atunci nu se bazează pe aceste fonduri şi atunci e vorba doar de aceşti bani pe care îi pot lua de la nivel central”, a spus fostul ministru.

Potrivit Ioanei Petrescu, priorităţile au fost pentru acest guvern să crească salariile la nivel local, ceea ce este bine, dar că guvernanţii nu s-au gândit dacă există destul de mulţi bani în bu-getele locale pentru a acoperi aceste salarii mărite şi că s-a ajuns într-o situaţie în care se stă pe loc cu investiţiile.

„Mă îngrijorează foarte tare că acest guvern se împrumută foarte mult pe pieţele externe şi nu se împrumută pentru investiţii. Nu este rău să te împrumuţi dacă construieşti ceva, dacă faci un sistem de canalizare, construieşti o şcoală sau o autostradă.  În urmă cu câteva zile s-au mai împrumutat la nivel central cu 423 de milioane de euro. Asta vine după un alt împrumut la sfârşitul lui martie de 3 miliarde de euro, cu dobânzi fabuloase. Am calculat că în 30 de ani va trebui să plătim 2,2 miliarde de euro doar dobânzi”, a spus fostul ministru.

Ea a atras atenţia că Guvernul se împrumută la costuri foarte ridicate.

„Se împrumută pentru cheltuieli curente şi nu pentru investiţii şi asta este extrem de grav şi trebuie să atragem atenţia cu atât mai mult cu cât şi Eurostat a spus că creşterea datoriei publice este cea mai rapidă din UE în ultima perioadă”, a conchis Ioana Petrescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: