Copii din centre de plasament din judeţ, participanţi la concursul „Carnavalul Primăverii”

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi şi talentaţi, din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv” Suceava şi Asociaţia „Plai străbun”, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Palatul Copiilor din Suceava, au organizat, împreună, „Carnavalul primăverii” în data de 11 mai a.c.

La eveniment au participat copii din centrele de plasament sucevene şi de la Palatul Copiilor Suceava, inclusiv elevii finalişti de la concursul Miss & Mister Bucovina.

Organizatorii ne-au informat că juriul „Carnavalului primăverii” a fost compus din: prof. Loredana Mihaela Ceică – inspector şcolar la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava – preşedinta juriului, prof. Narcisa-Daniela Ştefănescu – coordonatoarea Asociaţiei „Euroactiv” Suceava, ec. Luminiţa-Viorica Banc – preşedinta Asociaţiei „Plai străbun”, Daniela Moroşan – manager de caz de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Corneliu-Doru Airoaie – director general la SC Adria SRL Suceava, Ciprian-Mihai Harja – director zonal la SC Alka Trading România.

Concursul a fost organizat pentru stimularea talentelor copiilor instituţionalizaţi şi în scopul prevenirii marginalizării sociale a tuturor copiilor din sistemul de protecţie socială.

Au confirmat participarea copiii de la Centrul de servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni şi de la Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” din Dolhasca.

Spectacolul s-a deschis cu o fantezie coregrafică a elevelor de la Palatul Copiilor Suceava, coordonate de prof. Mirela Duminică.

Probele concursului s-au constituit din momente artistice şi lucrări efectuate de beneficiarii centrelor de plasament sucevene.

Pauzele concursului au conţinut momente artistice, dansuri moderne în coregrafia prof. Mirela Duminică şi melodii interpretate de elevii finalei Miss & Mister Bucovina, de la colegii din judeţ.

Elevele de la Centrul de servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au încântat publicul cu dansuri moderne, în coregrafia voluntarei Pintilescu Bianca, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului. Elevul Alexandru Gheorghiţă, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, a interpretat melodia „I see fire”. Elevii de la Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni au prezentat o poezie, un cântec pascal şi expoziţie cu lucrări efectuate de copiii instituţionalizaţi. Elevele de la Palatul Copiilor Suceava au încântat publicul cu dansuri moderne. Elevii de la Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” din Dolhasca au interpretat pricesne pascale.

În pauza mare, când juriul delibera clasamentul final, au fost prezentate dansuri moderne cu elevele Palatului Copiilor Suceava, coordonate de prof. Mirela Duminică; un recital conţinând cântecele „You are the reason”, „Stay”, „Ochii tăi”, interpretate de Magdalena Drăgoi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava; un duet –  Magdalena Drăgoi şi Alexandru Gheorghiţă – care a interpretat melodiile „Tu” (The Motans) şi „Happier” (Ed Sheeran).

Decernarea premiilor a fost efectuată de preşedinta juriului, inspector şcolar prof. Loredana-Mihaela Ceică, şi de sponsorul Corneliu-Dorul Airoaie (SC Adria SRL Suceava).

Clasamentul final a fost următorul: > locul I: Centrul de servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului; > locul I: Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni; > locul I: Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” din Dolhasca; > locul I: eleva Galea Florica Angela din asistenţa maternală.

Gazdele concursului au fost voluntarii Asociaţiei „Euroactiv” Cerasela Iacobăţ şi Vlad Iriciuc, care au prezentat întreg evenimentul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: