Deputatul PSD Alexandru Rădulescu susţine că PNL a ocolit adevărul cu dezinvoltură la mitingul electoral din Suceava:

Cum pot ei afirma că Guvernul PSD – ALDE nu a finanţat judeţul?

…Când ştiu clar că Suceava se situează pe primul loc în ţară la investiţiile derulate de Ministerul Dezvoltării?

Vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, a apreciat, joi, într-un comunicat de presă, că liderii liberali au ocolit adevărul la mitingul electoral din Suceava, pentru că au făcut afirmaţii care nu se regăsesc în realitate.

Vă prezentăm integral poziţia deputatului PSD Alexandru Rădulescu. (N.B.)

„Perioadele preelectorale au exarcerbat, întotdeauna, trăirile şi manifestările politice ale alegătorilor şi mai ales ale politicienilor. Este o stare firească, dar care trebuie să se limiteze totuşi la un comportament civilizat şi mai ales la o informare corectă, reală, a opiniei publice.

 Am constatat că cei care au organizat mult mediatizata întâlnire a PNL, la Suceava, sunt departe de aceste jaloane ale unui comportament electoral decent dorit de alegători. De fapt ce s-a produs pe scena acelui eveniment reflectă esenţa guvernării PNL (PDL): demagogie, minciună, dezinformare, ură.

Nu consider relevant numărul celor prezenţi (câteva mii sau câteva sute, aşa cum a oglindit în mod diferit presa suceveană), pentru că fiecare om este important şi respect dreptul fiecăruia de a-şi exprima apartenenţa politică. Dar mă întreb cum pot unii lideri liberali, aflaţi la vârsta tâmplelor cărunte, să ocolească adevărul cu atâta dezinvoltură?

Cum pot ei afirma că Guvernul PSD – ALDE nu a finanţat judeţul, când ei ştiu clar că Suceava se situează pe primul loc în ţară la investiţiile derulate de Ministerul Dezvoltării pentru aproximativ 700 de proiecte de reabilitare şi construire de şcoli, dispensare, drumuri, săli de sport, cămine culturale, reţele de apă, canal, energie electrică?

Cum pot ei să se laude că li se datorează reabilitarea drumurilor judeţene fără a menţiona că Guvernul PSD – ALDE a oferit finanţarea de 260 milioane lei? Ba, mai mult, Consiliul Judeţean nu se arată capabil, după un an, să reabiliteze podul de la Vereşti şi a recurs la o improvizaţie patetică ce a funcţionat o săptămână.

Cum pot aceşti lideri PNL să vorbească despre corupţie când alături de ei, pe scenă, aveau un coleg de partid care, nu demult, era arestat pentru că nu putea justifica un portbagaj plin cu bani?

Cum au putut ei minţi că Guvernul PSD – ALDE îndatorează România deşi statisticile europene demonstrează că datoria externă a României a scăzut (la 35% din PIB), cu mult sub nivelul mediu al Uniunii Europene? Sunt convins că românii îşi amintesc că în guvernarea PDL (2008 – 2012) România s-a îndatorat cu 20 miliarde de euro ce nu s-au regăsit în economie.

Cum au putut cei de pe scenă să creadă că-i pot păcăli pe români că PNL poate să reprezinte ţara în Parlamentul European când românii au văzut că şi unii europarlamentari aflaţi pe acea scenă au votat rezoluţii nedrepte împotriva României, au votat împotriva intereselor transportatorilor români, au votat împotriva stopării aplicării unui dublu standard al calităţii mărfurilor în supermarketuri?

Cum pot afirma liberalii că europarlamentarii PNL vor susţine interesele românilor când colegii lor din Parlamentul European afirmă că vor să reducă accesul românilor la fondurile europene?

Cum cred aceşti liberali că pot câştiga încrederea românilor când nu demult numărul 1 de pe această listă, jurnalistul Rareş Bogdan, afirma despre unii colegi aflaţi pe aceeaşi listă şi pe scena din Suceava că sunt «slugoi deşănţaţi ai marelui Băsescu»?

Chiar şi atunci când a încercat să fie ironic liderul PNL sucevean nu a reuşit decât să se rezume la o răutate ce reflectă în esenţă tot modul liberal de guvernare. La mărunta sa constatare că, la Dumbrăveni, susţinătorii PSD au fost invitaţi într-o sală de sport, iar la Suceava susţinătorii PNL au înfruntat frigul, îi pot răspunde că DA, guvernarea PSD, i-a încălzit şi adăpostit pe români, iar guvernările PNL (PDL) i-au ţinut întotdeauna pe români în frig şi ploaie”.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Ubu_Rexona says:

  „Cum au putut ei minţi că Guvernul PSD – ALDE îndatorează România deşi statisticile europene demonstrează că datoria externă a României a scăzut (la 35% din PIB), cu mult sub nivelul mediu al Uniunii Europene? Sunt convins că românii îşi amintesc că în guvernarea PDL (2008 – 2012) România s-a îndatorat cu 20 miliarde de euro ce nu s-au regăsit în economie.”
  Iata un citat dintr-o atitudine de gâgă,dintr-o poziție de confuzat politic,de amator și de nimerit din greșeală pe unde a nimerit! Ceea ce întărește impresia ca,cel puțin,PSD Suceava își merită soarta de structura de rang secundar,căptușită cu oportuniști de duzină,dintre aceia care fac pe ei de frica gauleiterului Ghiță și,dacă mai este posibil și așa ceva,sunt chiar mai tălâmbi decât anumiți propagandiști cu grade ,mici și buhaiți,de la PDL care intreabă și se miră mereu de ce vrea PSD să aduca aurul în țară!
  Pentru că,iată,domnul Rădulescu confundă penibil datoria publica a unui stat cu datoria externa,ce să mai aștepți de la el și de la ei…
  Definiție din surse publice:
  ”Prin datorie publică se înțelege datoria pe care o are statul față de terți, precum persoane private, persoane juridice, bănci, intreprinderi, din țară sau din străinătate, care au cumpărat obligațiuni emise de stat pentru a acoperi nevoile financiare ale statului.”
  Iată,ca să fie și mai clar ,o imagine a nivelului datoriei publice la nivel mondial,elocventă și explicită,din care rezulta situația foarte buna a Romaniei și perspectivele sale care decurg din acestea:
  http://prntscr.com/nmvioq
  Pe scurt,și din definiția de mai sus trebuie sa se înteleagă că datoria publică reprezinta doar modalitatea prin care orice stat,toate statele,se indatoreaza pe termen scurt prin vânzarea de obligațiuni emise de stat pentru a acoperi nevoile curente ale statului,deoarece miniștrii nu vin cu bani de acasă ca să acopere cheltuielile statului ci guvernul procedeaza la acest tip de operatiune universal recunoscuta,decisiv fiind raportul dintre PIB și nivelul datoriei publice,ceea ce se poate afla pe orice site de popularizare,în orice manual de specialitate,în orice ziar scris de ziariști și de la orice partid care are pretenții să conducă o țară.
  NU exista nici un fel de coincidență,domnule Rădulescu,intre datoria externă a unei tări și datoria publică,uitați-vă și dvs. la imaginea de mai sus,veți vedea ca țări precum Italia,Franța,Germania,Polonia,Grecia,Spania au un nivel al datoriei publice care depășește limita critica reprezentată de PIB ca nivel de referință,cu dinamica acestui indicator care devine alarmant și chiar este însă nu în cazul Romaniei.
  Cu asemenea propagandiști de doi lei,nici nu este de mirare că vă imbrobodesc alde Balan și Flutur,halal să vă fie,domnule Stan!
  Intr-un registru minor,ca nu e,totuși,de mort ci de prost,am putea cita din A.P.Cehov,anume din „Condica de reclamații”:
  „Jandarmereasa a fost ieri dincolo de râu cu bufetierul Kostea.Le dorim toate cele bune. Nu vă pierdeți cu firea,domnule jandarm!”

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: