„Rază de lumină”

 Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind singura minune care se arată tuturor, prin apariţia luminii sfinte. Paştele este asociat în mentalul colectiv cu victoria vieţii, a luminii, a iertării, bunăvoinţei şi perenitatea binelui, într-un moment de reînviere a naturii, care celebrează, şi ea, Renaşterea.

În acest context spiritual favorizant, proiectul „Rază de lumină”, din cadrul programului judeţean „O lume a prieteniei”, iniţiat de ISJ Suceava, desfăşurat în perioada 14-19 aprilie a.c. la GPP „Gulliver” şi GPP „ABC” Suceava, şi-a propus ca scop extinderea colaborării dintre unităţile de învăţământ preşcolar cu organizaţii şi asociaţii umanitare şi identificarea şi sprijinirea prin acţiuni programate, voluntare, concertate a unor persoane/ grupuri de persoane aflate într-o situaţie vulnerabilă prin sensibilizarea părinţilor, colaboratorilor, a membrilor comunităţii.

Calendarul activităţilor a inclus demersuri precum: confecţionarea, desenarea şi pictarea de felicitări şi ornamente de Paşte, realizarea a trei expoziţii cu lucrările preşcolarilor, sub titlul „Târgul de Paşte”, vânzarea şi cumpărarea exponatelor de către părinţi, bunici, colaboratori şi donarea sumei obţinute unei mame singure cu doi copii mici. De asemenea, pe parcursul perioadei sus-amintite, părinţii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar şi nedidactic şi alţi colaboratori au adunat obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, alimente, dulciuri, materiale de curăţenie, care au fost donate Asociaţiei „Lumină Lină”, colectând totodată rechizite, jocuri şi jucării, care au fost donate unei clase de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava. Delegaţii de părinţi şi preşcolari, însoţiţi de cadre didactice, s-au deplasat la Biserica „Sf. Vineri” şi la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava pentru oferirea de cadouri copiilor şi adulţilor şi pentru a trăi împreună împrejurarea fericită de a dărui şi cea de a primi, prilej de a sădi sâmburele speranţei în inimi care au nevoie de sprijin şi de a înmuguri în ochi şi suflete o „rază de lumină”.

Programul derulat constituie o tradiţie la nivelul grădiniţei, aflându-se la a VI-a ediţie, şi este o modalitate de realizare a ţintelor strategice propuse pentru perioada 2016 – 2020: promovarea unei culturi organizaţionale bazate pe profesionalism activ, comunicare bidirecţională, disciplină asertivă, iniţiativă generatoare de performanţă durabilă şi creşterea vizibilităţii grădiniţei în comunitate prin dezvoltarea parteneriatelor educaţionale locale, judeţene, naţionale, internaţionale, în vederea îmbunătăţirii prin experienţe noi a calităţii managementului instituţional.

Fiind unul dintre cei aproape 700 de martori ai evenimentelor relatate, pot să afirm că „darul este şi mai plăcut atunci când i se alătură un zâmbet”, după cum spune un proverb indian, şi că darurile făcute de copii, părinţi şi colaboratori sunt valoroase prin bucuria pe care o resimt atât cei care primesc, cât şi cei care dăruiesc. Toţi cei implicaţi, împreună, au reuşit să aducă o rază de lumină în ochii, inimile şi sufletele celor aflaţi vremelnic într-o stare de vulnerabilitate.

Coordonatorii proiectului, prof. Ivanovici Sorina şi Dascaliuc Cristina, şi colectivele didactice ale celor două grădiniţe GPP „Gulliver” şi GPP „ABC” consideră că „succesul evident al proiectului constă în crearea oportunităţii de a dărui şi în disponibilitatea consecventă a comunităţii de părinţi de a participa împreună la susţinerea unor cazuri umanitare”. (Prof. MARIA MATEI, directoarea GPP „Gulliver” Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: