Peste 250 de copii, cadre didactice şi părinţi, au învăţat despre energie de la voluntarii E.ON România

Lecţiile despre energie au continuat în acest an în judeţele Iaşi şi Suceava; Centrele Operaţiuni Gaze Naturale din Iaşi, de Educaţie Profesională Electricitate din Suceava şi Centrul de Relaţii Clienţi din Paşcani şi-au deschis porţile pentru micii vizitatori.

Isteţi, îndrăzneţi, curioşi şi cu spirit civic, aşa i-au descoperit voluntarii Delgaz Grid şi E.ON pe cei aproape 220 de copii însoţiţi de părinţi şi cadre didactice de la 6 instituţii de învăţământ care au participat la proiectul „Lecţii despre energie” în această săptămână.

Copiii din judeţele Iaşi şi Suceava unde s-au derulat lecţiile s-au bucurat de fiecare moment petrecut cu voluntarii companiei noastre şi au demonstrat că pot învăţa cu multă uşurinţă cum să prevină incidente care le pot afecta viaţa. Ei au dovedit de asemenea că sunt familiarizaţi cu o parte a noţiunilor legate de gaz şi electricitate prin grija părinţilor şi cadrelor didactice, dar ne-au mărturisit că au învăţat şi multe lucruri noi.

În cadrul Centrului Operaţiuni Gaze Naturale din Iaşi, copiii au îmbinat cunoştinţele teoretice de siguranţă în vecinătatea reţelelor de gaze naturale şi energie electrică cu prezentări practice privind detecţia gazelor naturale, utilizarea unui buldoexcavator pentru lucrări de săpături şi remedieri defecte. Totodată, la Centrul de Educaţie Profesională din Suceava copiii au intrat în contact cu informaţii privind liniile electrice aeriene, lucrările la înălţime, echipamente de protecţie etc.

La Paşcani, în Centrul de Relaţii Clienţi, colegii noştri le-au prezentat provocările din munca de zi cu zi şi le-au dezvăluit „secrete“ în comunicarea cu oamenii.

Cei mici au promis că vor transmite mai departe mesajele de siguranţă fraţilor, părinţilor, bunicilor, vecinilor şi prietenilor şi că, de acum înainte, vor fi mai atenţi la prize, la aragaz, la cablurile de curent şi că nu se vor juca niciodată în apropierea ţevilor de gaz sau în preajma stâlpilor de electricitate. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: