Motive pentru care să achiziționezi calculatoare refurbished pentru companie

Pe umerii unui manager de companie cad foarte multe responsabilități. Acesta trebuie să aibă grijă de un număr mare de activități și să ia deciziile potrivite, care să se preteze misiunii și viziunii businessului.

Atunci când compania întâmpină dificultăți financiare, managerul trebuie să își canalizeze toată atenția către găsirea celor mai bune soluții privind reducerea costurilor. Dintre acestea din urmă se pot menționa: reducerea cheltuielilor pe deplasări și combustibil, oprirea proceselor care s-au dovedit a fi ineficiente, adoptarea de soluții verzi etc.

În cazul în care există laptopuri și calculatoare care nu mai funcționează corespunzător și se impune înlocuirea lor, o metodă eficientă ar fi achiziționarea unora folosite (la mâna a doua). De exemplu, se poate opta pentru modele profesionale de calculatoare refurbished, pentru laptopuri din aceeași gamă sau, de ce nu, pentru calculatoare second hand.

De ce achiziționarea unor calculatoare refurbished este o alegere bună?

Calculatoarele refurbished sunt produse care au fost returnate de către comercianți sau cumpărate în leasing de către o companie și reîntoarse la expirarea perioadei contractuale. Acestea nu pot fi considerate produse noi, dar, spre deosebire de cele second hand, trec printr-un proces specific înainte de a fi relansate pe piață.

Mai exact, procesul de repunere în circuitul economic a unui PC refurbished poate fi rezumat astfel:

  • produsul, după expirarea contractului de leasing, se întoarce la firma producătoare;
  • producătorul, fie îl verifică și repară în service-ul propriu, fie îl vinde către o altă firmă de specialitate;
  • înainte de a ajunge la cumpărător, produsul trece printr-un atent proces de verificare, înlocuire sau reparare a componentelor defecte, și testare.

Altfel fiind spus, un calculator refurbished este o alegere bună deoarece oferă mult mai multă siguranță cumpărătorului chiar și în comparație cu unul nou. Produsele noi nu sunt, de regulă, testate înainte de a fi puse la vânzare, de multe ori întorcându-se în service imediat după cumpărare.

Ce alte avantaje mai au calculatoarele refurbished?

De asemenea, achiziționarea unor calculatoare refurbished pentru companie se va dovedi o investiție excelentă deoarece:

  • prețurile PC-urilor refurbished sunt mai mici spre deosebire de cele ale produselor noi, ajutând astfel la economisirea unei sume semnificative de bani (mai ales atunci când se achiziționează un număr mai mare de calculatoare);
  • de regulă, calculatoarele refurbished au licență Windows mult mai ieftină, însă acest aspect diferă de la un vânzător la altul;
  • prin achiziționarea unor astfel de produse, compania își creează un bun nume în mintea consumatorilor, ajutând totodată la protejarea mediului înconjurător;
  • în cazul rar în care se defectează, se poate apela la serviciile de reparații ale companiei care le-a vândut, fie la un preț mic, fie gratuit (dacă se regăsesc în perioada de garanție);
  • PC-urile refurbished vin însoțite de garanții, existând adesea posibilitatea de extindere a acestora, pentru mai multă siguranță.

În cazul în care managerul dorește o reducere considerabilă a costurilor, își poate îndrepta atenția și către calculatoarele second hand. Este important să ia în calcul înainte faptul că această variantă se poate dovedi mai puțin eficientă, nu din cauza siguranței (și calculatoarele second hand fiind atent verificate și testate, mai nou, de către majoritatea firmelor de profil), ci din cauză că aceste produs sunt din game mai vechi, nu la fel de performante precum cele refurbished (care sunt, majoritatea, din game noi).

De unde se pot achiziționa PC-uri refurbished?

În momentul de față există mai multe companii în România care au în portofoliul lor calculatoare refurbished. ABD Computer este una dintre acestea, fiind situată în topul celor mai cunoscute firme din țară care oferă produse IT refurbished, renew, second hand, resigilate și noi.

Pe site-ul abdcomputer.ro se găsesc numeroase modele de calculatoare refurbished, la prețuri ce variază de la 439 de lei, la 1822 de lei. Dintre cele mai populare branduri se pot menționa: Dell, HP, Lenovo, Fujitsu etc.

ABD Computer oferă garanții între 12 și 60 de luni, posibilitatea returnării banilor în primele 30 de zile, posibilitatea efectuării plății în rate cu dobândă 0% și licențe Windows la prețuri reduse. De asemenea, clienții pot înlocui produsele pentru neconformități în primele 90 de zile și pot apela oricând la echipa de service dedicată.

Cei care caută calculatoare refurbished în București au posibilitatea să vadă modelele disponibile și în magazinul propriu de pe Bd. Ion Mihalache, 42-52, Sector 1, sau în showroom-ul localizat în Buftea, Ilfov.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: