Gheorghe Flutur:

Din 2009, când a început programul „Paştele în Bucovina” şi a fost adusă Lumina Sfântă la Suceava, Bucovina a devenit principala atracţie pentru turismul religios

> Acum pensiunile din judeţ sunt pline, informează şeful administraţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pensiunile din judeţ vor fi pline cu prilejul sărbătorilor pascale şi a apreciat că debutul programului „Paştele în Bucovina” în 2009 a fost startul dezvoltării turismului religios în zonă.

„Suntem în al XI-lea an de când am debutat programul «Paştele în Bucovina» şi trebuie să recunoaştem că declicul în ceea ce înseamnă creşterea numărului de turişti şi dezvoltarea turismului religios în special a început în 2009, când s-a adus pentru prima dată Lumina Sfântă. De atunci Bucovina a devenit un magnet şi o principală atracţie pentru această formă de turism religios” a spus Flutur.

El a arătat că în judeţ pensiunile sunt pline şi că mai sunt neocupate circa 10% din locurile de cazare în zona Vatra Dornei.

Flutur a spus că „spre marea surprindere şi bucurie a noastră”, Suceviţa este plină de aproape o lună de zile, dar şi municipiul Suceava, ca niciodată, are locurile ocupate de circa două săptămâni.

Totodată, el a arătat că sunt de asemenea foarte solicitate pensiunile din zona Humorului, din zona Câmpulung Moldovenesc, iar, ca noutate, şi pensiunile de la Sadova, Pojorâta, Vama şi Putna.

„Pentru noi e un semn foarte bun” a declarat Flutur.

El a mai declarat că sâmbătă seara, la Suceava, va fi adusă Lumina Sfântă cu un avion particular.

Preşedintele CJ a mai spus că în prima zi de Paşte în municipiul Suceava se vor desfăşura manifestări în Muzeul Satului Bucovinean şi că de la ora 11, un cor de copii va evolua pe esplanada din centrul municipiului.

Manifestările în Muzeul Satului Bucovinean vor începe la ora 12, cu acţiuni legate de obiceiurile din ziua de Paşte, cu coşuri care se duc la sfinţit, cu ciocnitul ouălor şi un concurs de ciocnit ouă, concert de clopote, de toacă, urmate de un recital Ovidiu Lipan Ţăndărică şi al fanfarei Zece Prăjini.

„Am cerut şi organelor de ordine să fie implicate pentru fluidizarea traficului” a precizat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: