Alexandru Băişanu a votat pentru repatrierea rezervei de aur aflate la Londra

Viceliderul grupului ALDE din Camera Deputaţilor, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a anunţat, miercuri, de la tribuna Parlamentului, că s-a decis să voteze în favoarea repatrierii rezervei de aur a României aflate la Londra după ce a constatat că USR şi UDMR s-au opus.

„Discutam (în grup – n.n.) să ne abţinem de la acest vot, dar am să vă spun de ce ne-am hotărât să votăm «pentru»: Am văzut două partide care se opun. Şi care sunt acestea: USR şi ştim clar că acolo există deputaţi care nu au nicio legătură cu interesul acestei ţări şi acestui neam, ci al altora, şi al doilea partid, UDMR reprezentat de deputaţii maghiari care se opun. În momentul acesta sunt hotărât să votez «Da» numai şi numai pentru aceasta. Dacă ei se opun, înseamnă că ştiu ei de ce se opun” a spus Băişanu.

El a adăugat că, dacă legea va fi respinsă de Curtea Constituţională, e dreptul acestei curţi să stabilească dacă legea îndeplineşte condiţiile de constituţionalitate.

„Banca Naţională nu este stat în stat. Parlamentul este cel care hotărăşte şi destinele aurului românesc, şi ale Băncii Naţionale, şi ale celorlalte instituţii ale statului” a spus deputatul.

El a cerut opoziţiei, care s-a opus acestui proiect de lege, să vină cu soluţii şi nu doar cu acuze că guvernarea PSD – ALDE nu face bine ceea ce face.

Camera Deputaţilor a votat proiectul privind statutul Băncii Naţionale a României, care vizează limitarea rezervelor de aur ale ţării din străinătate.

Camera Deputaţilor este for decizional. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI