Lupte greco-romane

Trei medalii pentru sportivii de la LPS Suceava la Campionatul Naţional Şcolar

Sportivii Liceului cu Program Sportiv şi ai Clubului Sportiv Şcolar din Suceava au luptat pentru medalii la Campionatul Naţional Şcolar de lupte greco-romane, care a avut loc zilele trecute, la Lugoj. Tinerii luptători juniori II, pregătiţi de antrenorii Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan, au reuşit să urce de patru ori pe podiumul acestor naţionale, câştigând trei titluri de campion şi o medalie de bronz. La categoria 60 de kilograme, Bogdan Pop a avut un parcurs foarte bun şi a câştigat finala categoriei în faţa unui sportiv foarte bun al gazdelor. La categoria 65 de kilograme, Ioan Bălan a reuşit să ajungă în finală şi să câştige aurul naţional, al treilea titlu de campion naţional revenindu-i lui Cosmin Mihalache, luptător ce s-a impus fără probleme în finala categoriei 92 de kilograme. Medalia de bronz a fost obţinută de Teodor Vodă, la categoria 45 de kilograme. În urma acestor rezultate, LPS CSŞ Suceava s-a clasat pe primul loc în clasamentul general al cluburilor sportive şcolare la acest campionat naţional. După un turneu internaţional în Turcia, Bogdan Pop şi Cosmin Mihalache vor participa la o manifestare similară în Croaţia, cu lotul naţional de juniori II, în timp ce Ioan Bălan şi Bogdan Pop sunt în lotul României pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, ce va avea loc în luna iulie la Baku, în Azerbaidjan. Mai mult, cei trei luptători suceveni vor intra pe saltea şi la Internaţionalele României de juniori II, la începutul lunii mai, la Bucureşti.

„Mulţumim tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestor performanţe notabile: profesorii de educaţie fizică şi sport Florin Daniel Ruşti şi Mihai Pop, îndrumători, Primăria şi Consiliul Local Suceava, IŞJ Suceava, inspector de specialitate, profesor Adrian Boicu, DJTS Suceava şi domnul director Petru Enache pentru susţinerea şi promovarea luptelor în judeţul Suceava, conducerii LPS şi CSM Suceava, colectivului de profesori de la LPS Suceava, familiilor acestor minunaţi sportivi, sponsorilor Caba Sevi (Restaurant Melody), Vali Stănuţ, George Andronic, dar şi foştilor luptători care au fost mereu lângă noi, susţinându-ne moral şi uneori fizic, dar şi colegului antrenor de la CSM Suceava, Daniel Ciubotariu”, a explicat antrenorul Andrei Bolohan, care alături de colegul Valerică Gherasim se ocupă de pregătirea luptătorilor de la LPS CSŞ Suceava.

La finalul lunii mai, sportivii suceveni vor lupta pentru medalii la Campionatul Naţional Individual pentru juniori II, ce va avea loc la Constanţa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: