La sfârşitul săptămânii trecute

Sancţiuni de peste 160.000 de lei aplicate de poliţiştii suceveni

Poliţiştii suceveni au aplicat sancţiuni în valoare de 163.550 de lei în cadrul unor acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Potrivit IPJ Suceava, în perioada 19 – 21 aprilie a.c., Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, în scopul impunerii unui climat de disciplină şi siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic şi a depistării conducătorilor auto ce nu respectă regimul legal de viteză.

Astfel, au fost constatate şapte infracţiuni şi au fost aplicate 402 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 83.625 lei, dintre care 231 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 171 pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii au reţinut 53 de permise de conducere, din care 26 pentru viteză, 19 pentru depăşiri neregulamentare, opt pentru alte cauze şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

În aceeaşi perioadă, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au organizat o acţiune pe raza judeţului pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice. În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 463 de conducători auto, fiind constatate trei infracţiuni, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. De asemenea, s-au aplicat 376 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 79.925 lei, din care 98 pentru lipsa centurii de siguranţă, şapte pentru alcool, 14 pentru defecţiuni tehnice şi 257 pentru alte cauze. Poliţiştii au mai reţinut 12 permise de conducere şi au retras cinci certificate de înmatriculare. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: