O suceveancă a fost reţinută pentru că a înşelat cu peste 400.000 de lei o bancă

> Ea a determinat zece persoane fără surse de venit să obţină credite de nevoi personale pretinzând că sunt pensionari

O femeie de 44 de ani, din Suceava, a fost reţinută în urma unor percheziţii efectuate luni în municipiul reşedinţă de judeţ, într-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Suceava.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, în acest caz se efectuează cercetări faţă de o femeie de 44 ani, din Suceava, respectiv o altă femeie de 43 ani din comuna Şcheia, pentru înşelăciune, uz de fals, participaţie improprie la infracţiunea de fals în declaraţii şi participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cele două sunt acuzate că, în perioada februarie – iunie 2018, au indus în eroare o unitate bancară din Suceava prin folosirea de mijloace frauduloase şi prin prezentarea ca adevărate a faptelor mincinoase cu privire la faptul că zece persoane insolvabile, fără surse de venit, pe baza unor documente falsificate, au îndeplinit condiţiile de acordare a zece credite pentru nevoi personale, astfel prejudiciind societatea cu suma de 405.632 lei.

Poliţiştii arată că cele două au folosit 20 înscrisuri oficiale falsificate, respectiv cupoane de pensie şi decizii de pensionare, pe care le-au prezentat băncii pentru ca cele zece persoane să îndeplinească condiţiile acordării unor credite pentru nevoi personale în vederea încheierii de contracte de nevoi personale.

Cele zece persoane care au contractat creditele de nevoi personale au fost determinate de femeia de 44 de ani să declare, necorespunzător adevărului, prin semnarea cererilor pentru acordarea creditelor către funcţionarii bancari, că au calitatea de pensionari şi că solicită în numele lor creditul. Iar funcţionarii bancari au fost determinaţi de aceeaşi suspectă să genereze zece contracte cu date false şi să le semneze, fără vinovăţie. Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, cartele, carduri bancare, înscrisuri cu valoare probatorie în cauză precum şi suma de bani.

În urma percheziţiilor au fost puse în aplicare două mandate de aducere, iar faţă de femeia de 44 de ani s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, ea fiind introdusă în arestul IPJ Suceava.

Poliţiştii suceveni recomandă o atenţie sporită persoanelor atunci când sunt abordate de necunoscuţi pentru a iniţia operaţiuni economico-financiare, pentru că, sub aparenţa unui cadru legal şi cu promisiunea unui câştig imediat, pot fi înşelate şi intra sub incidenţa legii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: