O altă mobilitate Erasmus+ a elevilor Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni în Italia

În perioada 2-6 aprilie 2019, şapte elevi ai Colegiului Naţional “Nicu Gane” Fălticeni (Hoarţă Laura Elena, Hortolomei Andrada Ioana, Benţa Covrig Ioana Francesca – din clasa a X-a, Buta Victor Eduard, Lupu Alexandra, Prisecaru Elena Denisa, din clasa a XI-a şi Gavrilescu Marina – din clasa a XII-a), însoţiţi de profesorii Romică Buta, Dan Cojocaru şi Codrin Benţa s-au deplasat la Ariano Irpino (Italia) pentru a participa la a treia reuniune a proiectului Erasmus+, Parteneriate strategice, cu titlul Creating Competent Citizens Using 4Cs (Communication, Collaboration, Creativity, Critical Thinking).

Aşa cum am aflat de la prof. Codrin Benţa, după o „descindere” la Napoli, unde s-au vizitat Piaţa centrală, Catedrala San Genaro, Castelul San Elmo şi mănăstirea Certosa di San Martino, la Ariano elevii au exersat competenţe de comunicare în limba engleză, au analizat diferenţele legate de modul de viaţă de dinainte şi de după revoluţia anticomunistă din 1989, au participat la activităţi creative şi recreative în şcoala care a găzduit activităţile şi au realizat în finalul dezbaterilor o expoziţie cu imaginile prezentate de elevii din fiecare ţară participantă (Italia, Spania, Portugalia, Polonia şi Suedia).

Cu acest prilej, elevii şi profesorii participanţi la proiect au putut vedea în Ariano cum se conduce şi se organizează şcoala parteneră: Instituto Instruzione Secondaria Superiore Rugerio II (care este un liceu de artă), Consiliul Local, Castelul normand şi un muzeu virtual numit Biogen (care prezintă realizările institutului italian cu acelaşi nume în domeniul geneticii umane), iar în ultima zi de proiect, beneficiind de o vreme superbă, au putut să viziteze şi situl arheologic de la Pompei.

A fost cu adevărat o experienţă constructivă pentru formarea elevilor, s-au legat prietenii durabile între aceştia şi s-au conştientizat o dată în plus valorile comune pe care le avem cu toţii, ca membri ai Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: