Floriile

 Duminică, 14 aprilie a.c., au fost sărbătorite Floriile de credincioşii romano-catolici. Ortodocşii au sărbătorit-o la o săptămână după, pe 21 aprilie – Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim. Este o sărbătoare de mare bucurie, mai ales că în familia noastră avem o Florentină – nora mea pe care cu drag o felicităm. În amintirea ramurilor de finic cu care a fost întâmpinat Iisus în Ierusalim, credincioşii îşi împodobeau casa cu salcie sfinţită.

Tradiţia îndeamnă creştinul să trăiască bucuria mulţimii care L-a primit pe Iisus în Ierusalim cu flori în suflet şi cu ramuri verzi de primăvară la biserică. La acest mare praznic se dă dezlegare la peşte – feluri cât mai deosebite, dulciuri, tort, dar toate de post.

În casă şi pe masă nu trebuie să lipsească florile. Cei care au nume de Florin, Florica sau orice alt nume de floare îşi sărbătoresc onomastica acum. În popor, se spune că aşa cum este vremea de Florii aşa va fi de Paşte. Dar oricum va fi sărbătoare, primăvară şi bucurie.

ARTEMIZIA GHEORGHI,

Brodina

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: