Mirela Adomnicăi evită să se pronunţe asupra propunerii de modificare a statutului prefectului

Acum prefectul trebuie să menţină un echilibru între guvernul politic şi statutul său apolitic

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a vorbit, luni, în cadrul dezbaterilor academice de la USV pe tema comunicării despre statutul prefectului, arătând că dacă în trecut prefectul a fost funcţionar politic, acum este înalt funcţionar public apolitic.

Ea a arătat că, din păcate, din 2009 nu s-au mai efectuat concursuri pentru înscrierea în corpul înalţilor funcţionari publici şi că acum prefecţii sunt cu toţii funcţionari publici cu delegare în înalta funcţie publică. „Este o adevărată polemică în condiţiile în care tu, ca înalt funcţionar public apolitic, poţi reprezenta un guvern politic în teritoriu. Pot exista şi argumente pro şi argumente contra, există numeroase discuţii. Există inclusiv pe traseul legislativ o modificare, printr-un cod administrativ, care prevede, din momentul în care va intra în vigoare, că prefecţii şi subprefecţii devin demnitari şi pot fi şi membri ai unor partide politice” a spus prefectul studenţilor USV.

Mirela Adomnicăi a evitat să se pronunţe asupra acestei propuse modificări a statutului prefecţilor şi subprefecţilor.

„Că este bine, că este rău, depinde avocatul cui vrei să fii. Vă spun că este o ruptură la un moment dat între guvernul politic pe care îl reprezinţi şi statutul tău apolitic şi trebuie să menţii un echilibru. Am încercat să păstrez această imagine a Instituţiei Prefectului neimplicată în niciun fel de polemică politică şi inclusiv în partea de activitate care nu se vede, echidistanţă şi respectarea legalităţii” a declarat Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: