Activităţi preventive în contextul sărbătorilor pascale

> „În cadrul controalelor nu au fost constatate neconformităţi grave, care să constituie stări potenţial-generatoare de incendii” a declarat prefectul Mirela Adomnicăi

 Pe fondul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorile pascale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a controlat 71 unităţi de cult, la care au fost constatate 410 nereguli.

Informarea a fost prezentată ieri, într-o conferinţă de presă, de prefectul Mirela Adomnicăi, potrivit căreia 359 dintre deficienţe au fost sancţionate cu 12 amenzi, totalizând 72.000 de lei, cât şi cu 347 de avertismente.

Pe de altă parte, în activităţi preventive au fost incluse toate cele opt mănăstiri şi biserici UNESCO, echipajele de intervenţie acţionând în vederea identificării surselor de alimentare cu apă, însuşirii particularităţilor fiecărei clădiri şi instruirii personalului acestor edificii, în scopul intervenţiei imediate, până la sosirea echipajelor de stingere.

Conform şefului Instituţiei prefectului judeţului Suceava, inspectorii ISU au făcut verificări inclusiv la un mall, două centre comerciale, un hipermarket cu galerie şi două supermarketuri, pe durata desfăşurării controalelor fiind depistate 39 de abateri, pentru care aplicate au fost şase amenzi în valoare totală de 30.000 lei, dar şi 30 de avertismente. Totodată, până pe 19 aprilie, controlate au fost şase unităţi de turism, în cazul celor 38 nereguli descoperite dându-se cinci amenzi însumând 33.500 lei, cât şi 33 de avertismente.

„În cadrul controalelor nu au fost constatate neconformităţi grave, care să constituie stări potenţial-generatoare de incendii şi care să impună măsuri deosebite pentru a fi înlăturate sau diminuate” a subliniat Mirela Adomnicăi, prefectul menţionând că au fost selectate acele obiective la care se preconizează a se înregistra o afluenţă mare de participanţi sau un public numeros.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: