Ţigări de aproximativ 470.000 de lei confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni la Straja şi Ulma

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat, la sfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 40.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 468.000 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, la sfârşitul săptămânii trecute, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei, au fost declanşate mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care transportau în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase.

„Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit către interiorul localităţii. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit” a spus comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menţionat că imediat au fost anunţate despre caz şi autorităţile ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La faţa locului au fost descoperite 36.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 433.000 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, un alt echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina a descoperit, pe raza localităţii Ulma, ascunse sub un podeţ, mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.000 lei.

„În continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale” a menţionat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: