De Ziua Pământului

„Lecţie altfel” la Agenţia pentru Protecţia Mediului

> Participanţii au fost elevii clasei a III-a A de la Eco-Şcoala „Ion Creangă” din Suceava

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava, în parteneriat cu Asociaţia „Eudemos” şi Eco-Şcoala „Ion Creangă” Suceava, au marcat Ziua Pământului la sediul APM printr-o activitate de educare ecologică. Tema din 2019, pentru aniversarea planetei, este „Protejaţi speciile noastre”. La acţiune au luat parte elevii clasei a III-a A de la Eco-Şcoala „Ion Creangă” Suceava, însoţiţi de înv. Rodica Florescu, precum şi reprezentanţi ai APM. Manifestarea a fost organizată în contextul săptămânii „Şcoala altfel”, cât şi cu prilejul Zilei Pământului, sărbătorită, anual, pe 22 aprilie, începând cu anul 1970.

Directorul executiv Vasile Oşean informează că, în cadrul acţiunii, specialiştii APM au explicat, pe înţelesul şcolarilor, semnificaţia şi importanţa Zilei Pământului, dar şi a altor zile importante din calendarul ecologic. Cu ajutorul imaginilor, elevilor le-au fost prezentate frumuseţile naturii, dar şi peisaje care au avut de suferit de pe urma activităţi antropice. Potrivit şefului APM, copiii s-au arătat interesaţi de animalele dispărute şi de cele pe cale de dispariţie, atât la nivel global, cât şi din România. De asemenea, au fost vizionate imagini cu plante şi animale rare din rezervaţiile naturale din judeţul Suceava.

„În cadrul acestei «lecţii altfel», elevii au primit semne de carte pe care au calendarul ecologic, ouţe de ciocolată, dar şi idei prin care pot sărbători Pământul în fiecare zi. Au fost îndemnaţi să economisească apa, energia, să planteze o floare, un copac, să protejeze plantele şi animalele, să păstreze curăţenia, să refolosească şi să recicleze unele bunuri” a declarat Vasile Oşean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: