Viteza mare – permis suspendat

> Poliţia Suceava a reţinut sâmbătă 42 de permise de conducere pentru viteză excesivă. Poliţiştii au fost prezenţi în teren cu toate autospecialele cu radar şi cu radarele tip pistol

 Poliţiştii suceveni au fost prezenţi, sâmbătă, în teren cu toate autospecialele dotate cu aparate radar, dar şi cu radarele laser tip pistol şi au reţinut 42 de permise de conducere.

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, iar din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se niciun deces sau rănit grav, arată Poliţia Judeţeană Suceava.

Sursa citată arată că pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul depăşirii vitezei legale, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modului în care circulă pe şosele, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

„Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave”, atrage atenţia Poliţia Judeţeană Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: