Un milion de lei din buget, pentru 16 biserici din municipiului Suceava

> „Mai sunt unele care au depus doar câte o solicitare, dar nu au venit şi cu dosarul complet”, a declarat primarul Ion Lungu, recomandând respectivelor parohii să-şi completeze documentaţia

 Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, face apel la unităţile de cult să vină cu dosare la Primărie dacă vor să aibă parte de bani din bugetul local. Lungu recurge la acest demers după ce a constatat că unele dintre parohii au făcut doar o simplă solicitare, neprezentând toată documentaţia necesară acordării finanţării nerambursabile prevăzută de legislaţia în vigoare. Consiliul Local a aprobat disponibilizarea unui sprijin financiar total de 1 milion de lei către 16 unităţi de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din capitala de judeţ, urmând ca pentru celelalte ajutorul bănesc să fie acordat pe măsură ce vor fi îndeplinite condiţiile legale. „Repartizăm 1 milion de lei, bani aprobaţi în bugetul consolidat votat în data de 4 aprilie. Aceştia vor ajunge la un număr de 16 unităţi de cult, cu menţiunea că este vorba despre acelea care au depus dosare de finanţare. Mai sunt unele care au depus doar o solicitare, dar nu au venit şi cu dosar complet. Unităţile de cult care au depus dosarele au intrat în aprobare, fiind pe lista beneficiarilor. Unele au prevăzut mai mult, respectiv 100.000 de lei, în loc de 50.000 de lei, pentru că sunt biserici noi, care au nevoie de bani pentru pictură”, a precizat Ion Lungu, şeful administrativului din Areni.

Conform Ordonanţei Guvernului nr. 82 din 2001, „de la bugetele locale se pot aloca fonduri în completarea fondurilor proprii necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea bunurilor aparţinând cultelor şi care fac parte din patrimoniul naţional cultural, pentru amenajarea şi întreţinerea muzeelor cultural-religioase, pentru construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinaţia de aşezăminte asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, precum şi pentru activităţile de asistenţă socială şi medicală susţinute de acestea”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: