Nechifor:

Stres indus de ministrul Sănătăţii

Deputatul sucevean al Pro România, Cătălin Nechifor, a atras atenţia, vineri, că pacienţii vor avea de pierdut în condiţiile în care personalul din spitale, inclusiv cel al Spitalului Judeţean Suceava, lucrează sub stres că noaptea ar putea descăleca ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care se află în campanie electorală.

Nechifor a spus că îi roagă pe cei care gestionează acum Spitalul Judeţean Suceava ca în afara investiţiilor în infrastructură să fie atenţi şi la oameni, de la cei care stau la poartă, la brancardieri, infirmiere, asistente, medici, personal TESA care lucrează în SJU Suceava.

„În mandatul meu de preşedinte am încercat să ţin un echilibru şi oamenii să vină cu plăcere la muncă, să aibă o zonă de confort profesională. Ceea ce aud în ultima perioadă nu mă încântă foarte mult pentru că se aşteaptă să descalece şi la Suceava ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o noapte. E o oarecare zonă de stres, de disconfort psihic. E important să asigurăm pentru cei care lucrează în spital acel confort psihic, acea linişte, acea dorinţă de a veni cu chef la serviciu pentru că, în final oamenii care lucrează acolo lucrează cu oameni, în condiţii de stres maxim. Nu cred că au nevoie de alte teme de stres induse şi îi rog pe cei care coordonează spitalul să ţină cont şi de oameni”, a spus Nechifor.

El a adăugat că nu doreşte nimănui să ajungă să fie spitalizat pentru că el a fost în această situaţie chiar când era preşedinte al CJ Suceava şi că, la fel ca orice alt pacient, a avut aşteptări ca personalul să-şi folosească întreaga capacitate.

„Nu cred că un om din această ţară se aşteaptă ca atunci când merge la spital să fie tratat de un om stresat. Stresul la care mă refer e unul psihic, nu că sunt montate camere video şi nu e legat de faptul că se impun acte birocratice suplimentare. Stresul este strict legat de faptul că în acest moment campania pe care o face doamna ministru Pintea este o campanie doar de alegeri”, a spus deputatul.

El consideră că faptul că ministrul Sănătăţii descalecă noaptea prin spitale şi împinge pe scări personalul, cu presa de faţă, nu i se pare un lucru extraordinar.

„Doamna ministru e în funcţie de mult timp şi trebuie să răspundă pentru ceea ce este în spitale. Dacă până acum nu a găsit formule pentru a rezolva fără tam-tam, fără această schemă publică, lucruri grave din spitale, cred că ar trebui schimbată ea. Cred că trebuie să vină cineva care să facă controale, dar lucrurile sunt exacerbate doar politic”, a spus Cătălin Nechifor.

El consideră că oamenii din spital trebuie să-şi facă meseria liniştiţi şi are pretenţia ca cei care lucrează acolo să aibă satisfacţia muncii.

„Îţi pui viaţa în mâna lor, iar viaţa nu are preţ. Dacă cineva nu înţelege lucrul acesta… E un stres seară de seară dacă vine ministrul”,a mai spus Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: