Preoţii au plantat puieţi

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi la iniţiativa Protoieriei Fălticeni, a fost organizată o acţiune de completare a regenerărilor naturale pe o suprafaţă de 2 hectare, situată în zona bazinului forestier Băişescu, pe raza comunei Ostra. Datorită faptului că sezonul de primăvară este cel mai potrivit pentru plantare de puieţi, s-a organizat această acţiune de împădurire sub coordonarea domnului inginer Rareş Hrestic.

 La această activitate au participat 32 de preoţi şi stareţi din cadrul Protoieriei Fălticeni, reuşindu-se plantarea a circa 1000 de puieţi răşinoase, din care 700 de molid şi 300 de brazi. Lucrarea s-a efectuat sub supravegherea personalului silvic de specialitate, fiind precedată de rugăciunea de binecuvântare rostită de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Îndrumaţi de către silvicultorii cu experienţă, cei 32 de preoţi au aflat de la domnul inginer Rareş Hrestic, de la Ocolul Silvic Silva Bucovina, care sunt regulile de bază şi etapele care trebuie respectate la plantarea arborilor tineri. Plantarea în teren s-a desfăşurat pe un versant, ceea ce nu a fost deloc uşor, însă efortul depus de către preoţi a meritat pe deplin. Drept pentru care, la finalul activităţii, toţi cei care au participat la acţiunea de împădurire au privit cu multă bucurie, dar şi satisfacţie cele realizate în doar câteva ore.

Materialul săditor a fost asigurat de către ocol, care deţine pepiniere proprii pentru producerea puieţilor.

La final, domnul inginer Rareş Hrestic a mulţumit părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu pentru iniţiativă, dar şi preoţilor participanţi la această activitate „pentru susţinere şi încurajare şi dorim a se repeta şi în viitorul apropiat”.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a mulţumit d-lui inginer Rareş Hrestic că a acceptat ca această iniţiativă să se realizeze, „şi se doreşte să fie un exemplu pentru toţi cei care iubesc natura şi doresc să o salveze. Avem această mulţumire sufletească pentru că am reuşit să punem şi noi umărul ca această pădure să ajungă la maturitate, iar acolo unde se taie, să fie plantat din nou, pentru că aşa cum spune şi deviza Ocolului Silvic Silva Bucovina – să lăsăm urmaşilor noştri pădure, pe câtă şi noi am primit”. (Pr. GEORGIAN ROTAR)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: