„Paştele lângă bunici”, un proiect care ne-a învăţat lecţia generozităţii

 Desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Nicolae Stoleru” Baia, proiectul de voluntariat „Paştele lângă bunici” a avut ca scop sensibilizarea elevilor şi părinţilor din clasele pregătitoare A şi a II-a B asupra nevoilor unor persoane vârstnice, respectiv constituirea unui sprijin umanitar destinat persoanelor defavorizate din Aşezământul Creştin Filantropic „Acoperământul Maicii Domnului” de la Mănăstirea Bogdăneşti.

Proiectul a avut mai multe etape, pe parcursul lunilor martie şi aprilie 2019. Dintre obiectivele urmărite se pot enumera două, importante: revigorarea spiritului civic şi a mentalităţilor comunitare prin promovarea valorilor de solidaritate şi generozitate şi al doilea – responsabilizarea elevilor şi a cadrelor didactice prin implicarea în acţiuni de voluntariat. În acest sens, acţiunile concrete au fost de realizare de felicitări cu tematică pascală şi de comercializare a lor în cadrul unor expoziţii la care au fost invitaţi părinţii elevilor, precum şi alţi membri ai comunităţii. Din sumele de bani strânse s-au cumpărat produse de igienă personală, de curăţenie, dar şi alimente, destinate locatarilor Aşezământului de la Bogdăneşti.

În data de 16.04.2019, în cadrul programului „Şcoala altfel”, ne-am deplasat la Bogdăneşti cu elevii celor două clase şi părinţii lor, pentru activitatea finală a proiectului nostru. Aici, bunul părinte Gheorghe Loghinoaia a ţinut o scurtă slujbă pentru copii şi ne-a binecuvântat, apoi ne-a adresat câteva cuvinte de învăţătură, destinate preţuirii părinţilor, a bunicilor, a celor în nevoie.

Impresionaţi, elevii şi părinţii au dăruit produsele, cu gândul că „dar din dar se face rai”. Apoi, elevii au oferit, cu drag, felicitări create de ei, cu simboluri ale marii sărbători ce va urma, Paştele, câtorva bunici de aici, care le-au primit cu lacrimi şi zâmbete în colţurile ochilor.

Am simţit cu toţii că am învăţat în acea zi, cu prisosinţă, o lecţie a generozităţii care trebuie predată, alături de alte multele, în şcoală micilor pui de om care acum se formează pentru viaţă. (Coordonatorii proiectului: profesorii înv. primar MIHAELA GOGU şi MIHAIL CORNEL-GOGU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: