Cu finanţare europeană

Licitaţii pentru înregistrare cadastrală în Poiana Stampei, Pojorâta şi Vama

> Unul dintre criteriile de selecţie pentru includerea în program a avut în vedere unităţile administrativ-teritoriale în care au fost identificate vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a iniţiat două proceduri de licitaţie pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 149 de unităţi administrativ-teritoriale, printre acestea numărându-se şi 3 comune din judeţul Suceava. Vasile Mocanu, director executiv al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI), informează că este vorba despre Poiana Stampei, Pojorâta şi Vama, selectarea beneficiarelor din zonele rurale având în vedere localităţile care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master planul general de transport al României, cele care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe, precum şi unităţile administrativ-teritoriale în care au fost identificate vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.

Acesta completează obiectivul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF), lucrări de înregistrare sistematică fiind prevăzute pentru 5.758.314 de hectare din 660 de unităţi administrativ-teritoriale din mediul rural. Valoarea totală a proiectului este de aproape 313 de milioane de euro, dintre care circa 266 de milioane reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană, iar aproximativ 47 de milioane de euro este cofinanţarea de la bugetul de stat.

Pe de altă parte, reamintim că a demarat cea de a cincea etapă de finanţare a lucrărilor de cadastru general, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF). În cadrul acesteia, în judeţul Suceava au fost înregistrate 93 de cereri pentru finanţarea lucrărilor de cadastru care vor începe în acest an, în cuantum de 12,78 de milioane de lei. În 2019, fiecare unitate administrativ-teritorială poate beneficia de 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, faţă de 155.000 de lei în 2018, 150.000 de lei în 2017 şi 135.000 de lei în 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: