Deputatul Maricela Cobuz, participantă la un atelier gastronomic

Deputata PSD Maricela Cobuz a anunţat că a participat joi, 18 aprilie 2019, la un atelier gastronomic desfăşurat în cadrul campaniei pentru promovarea nutriţiei sănătoase „Trăieşte şi mănâncă sănătos!”, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, cu elevii clasei gimnaziale I C, în cadrul „Săptămânii altfel”.

În desfăşurarea evenimentului s-au implicat profesor Daniela Argatu şi profesor Manuela David de la Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava; profesor Rodica Talpău de la Şcoala Gimnazială Nr.3 Suceava; doamna Adina Ţibu, formator gastronomic; doamna Liliana Hurjui, antreprenor, părinţi şi bunici ai copiilor.

Proiectul „Trăieşte şi mănâncă sănătos!” este un prim pas în implementarea proiectului de lege privind educaţia pentru sănătate în şcoli, lege pe care am iniţiat-o personal”, spune Cobuz.

Ea arată că prin participarea la atelierul gastronomic, elevii de la Şcoala Gimnazială Nr.3 Suceava, coordonaţi de profesor Rodica Talpău, au dobândit cunoştinţe referitoare la activitatea de gătit, dar şi cum să combine corect alimentele, astfel încât să realizeze un meniu sănătos.

De asemenea, copiii au aflat care sunt principiile unei alimentaţii sănătoase, care sunt alimentele pe care trebuie să le consume şi care sunt riscurile obezităţii ca urmare a unei alimentaţii nesănătoase.

„În calitate de medic primar pediatru şi deputat în Comisia pentru sănătate şi familie, încurajez desfăşurarea a cât mai multor acţiuni de acest gen şi voi sprijini întotdeauna proiectele educaţionale care vin în sprijinul unei alimentaţii sănătoase în şcolile din Suceava şi din România”, a arătat deputatul sucevean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: