ATOP trebuie să facă o analiză a cauzelor accidentelor grave din judeţ

> „Din păcate suntem într-un top trist, negru, în Europa. Nu putem sta liniştiţi şi va trebui să ne implicăm mai mult”, motivează Gheorghe Flutur

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava să facă în luna mai o analiză a cauzelor accidentelor grave din judeţ pentru că trebuie mai multă implicare a autorităţilor judeţene pentru reducerea acestora.

„ATOP să facă în luna mai o analiză a cauzelor accidentelor de circulaţie şi, în special, a accidentelor mortale, la care să fie implicaţi şi reprezentanţii Companiei Naţionale Drumuri, CNAIR, neapărat”, a spus Flutur în cadrul dezbaterii de joi a raportului trimestrial al ATOP Suceava.

El a precizat că la această analiză vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai CJ Suceava, cei de la drumurile judeţene şi drumurile naţionale.

„Nu putem să stăm liniştiţi. Suntem campioni. România este campion în Europa, din păcate, la mortalitatea în accidente rutiere şi Suceava este campioană în România. Noi, din păcate, suntem într-un top trist, negru şi aici trebuie să ne implicăm mai mult”, a spus Gheorghe Flutur.

El a spus că instituţiile de ordine îşi fac treaba în judeţ şi că nu depinde doar de acestea reducerea numărului de accidente, ci de mult mai mulţi factori.

„Depinde şi de infrastructură, pe care trebuie să o facem mai bună”, a spus Flutur.

El a arătat că s-au făcut eforturi uriaşe în ultimele săptămâni pentru repararea drumurilor judeţene, dar că vremea rea din ultimele zile nu a permis nici măcar plombarea drumurilor afectate, mai ales că în zona de munte a nins. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: