Nu poţi învinge o ţară decât dacă ai şi trădători în interiorul ei

Nimeni nu ne poate spune astăzi nouă că în Parlamentul României nu există oameni care reprezintă interesele altcuiva şi nu ale neamului nostru

 Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat, miercuri, în Parlament, la dezbaterea solicitării preşedintelui Klaus Iohannis de organizare a unui referendum pe temele justiţiei, că nu crede că este nevoie de un asemenea referendum prin care să se afle lucruri de bun-simţ, că oamenii nu vor să fie furaţi.

„În momentul de faţă prea-binele devine duşmanul binelui. Să facem un referendum cu o întrebare să vedem dacă cineva vrea să fie furat în ţara asta sau în lumea asta. Vă spun eu, nu e nevoie de un referendum pentru a şti clar că cei care nu fură nu-şi doresc să fie furaţi. Nu cred că e nevoie să cheltuim milioane pentru a afla un lucru pe care îl ştim cu toţii. Nu cred că e nevoie de un referendum să aflăm dacă ne dorim să ne iubim copiii sau nu. E firesc să ne iubim copiii şi o facem. Nu e nevoie să facem un referendum dacă e nevoie de fericire sau de criză. Evident e nevoie de fericire” a spus Băişanu.

El a mai declarat că un referendum şi rezultatele unui referendum nu trebuie aplicate ad literram de nicio guvernare, indiferent cine ar fi ea.

„E o chestiune consultativă. Dacă tot e consultativă şi am decis clar că ne dorim să nu mai existe hoţi în România, că ne dorim să nu mai existe oameni care să nu-şi bată joc de bugetul ţării sau să fure individual din casele oamenilor, nu înţeleg de ce mai e nevoie de un astfel de referendum” a spus Băişanu.

El a subliniat că trebuie spus clar că nu este vinovată, nu este penală, nu este hoţ o persoană atâta vreme cât o instanţă nu stabileşte în mod clar lucrul acesta.

„Restul e vânătoare de vrăjitoare, am senzaţia că trăim ca în anii ’50 când o mână de oameni veniţi din Rusia Sovietică încerca să-şi impună, cu doar 500 de oameni, o nouă putere băgând în puşcărie pe toţi cei care învăţaseră deja să trăiască în libertate şi democraţie” a spus deputatul sucevean.

El consideră că şi astăzi se întâmplă la fel, numai că aceste persoane nu mai vin de la ruşi, ci vin de la ONG-uri, vin din interesele altor ţări care vor să stăpânească aici şi vor să transforme România într-o colonie.

„Nu poţi învinge o ţară decât dacă ai şi trădători în interiorul ei. Nimeni nu ne poate spune astăzi nouă că în Parlamentul României nu există oameni care reprezintă interesele altcuiva şi nu ale neamului nostru. Eu cred că e suficient şi să înţelegem odată pentru totdeauna că România este un stat liber, independent, unitar şi aşa trebuie să rămână” a spus Băişanu,

El a declarat că cei care au o singură temă de când au pierdut alegerile, şi anume „Justiţie, justiţie şi iar justiţie”, să înţeleagă clar că e bună şi justiţia, dar că ne mai trebuie şi mâncare, ne mai trebuie şi drumuri, ne mai trebuie şi şcoli şi sănătate, nu doar oameni pe care să-i vânăm la televizor cu cătuşele urlând după ei.

„România e mai mare, e mai puternică, e mai demnă şi mai înţeleaptă decât îşi imaginează cei care vor să o distrugă” a încheiat Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: