Material lemnos, în valoare de circa 19.000 lei, confiscat de poliţişti de la o societate din Moldoviţa

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice – IPJ Suceava şi specialiştii Gărzii Forestiere Suceava au organizat, în perioada 15 – 16 aprilie a.c., o acţiune punctuală de verificare a unor agenţi economici din judeţ care desfăşoară activităţi de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 24 mc lemn rotund de esenţă răşinoase şi 26,05 mc cherestea de esenţă răşinoase, în valoare totală de circa 22.000 lei.

În urma controlului efectuat la o societate comercială din comuna Moldoviţa, s-au constatat neconcordanţe între stocurile scriptice şi faptice, în sensul că firma nu deţinea în depozit cantitatea de 17,27 mc lemn rotund de esenţă răşinoase.

Astfel, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar masa lemnoasă în valoare de 3.555 lei a fost confiscată.

Totodată, au fost confiscate cantităţile de 9,2 mc lemn rotund de esenţă răşinoase şi 26,05 mc cherestea, în valoare totală de 18.800 lei. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: