Activitate de împădurire desfăşurată de voluntarii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava

În buna tradiţie a activităţilor dedicate „Lunii Pădurii”, 35 voluntari (elevi şi profesori) ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava au participat, pentru al patrulea an consecutiv, la acţiunea de împădurire „Pădurea, prietena mea!”, organizată în parteneriat cu Ocolul Silvic Pojorâta.

Activitatea a avut loc sâmbătă, 13 aprilie a.c., în unitatea de producţie III Valea Putnei, unitate de amenajament silvic (UA – 109 E) cu ajutorul specialiştilor silvici: director tehnic al Direcţiei Silvice Suceava, ing. Valerian Solovăstru; şef Ocol Silvic Pojorâta, ing. Tiperciuc Dan; responsabil cu regenerarea pădurilor, ing. Ioan Crăciun; colectivul de silvicultori ai Ocolului Silvic Pojorâta.

A fost împădurită o suprafaţă de cca. 1,7 ha, în completarea regenerării naturale, cu puieţi de molid şi larice proveniţi din pepiniera Muncel, aparţinând Ocolului Silvic Pojorâta.

Ziua de lucru a debutat cu efectuarea instructajului specific de securitate şi sănătate în muncă, asigurându-se voluntarilor materiale constând în veste de protecţie, şepci, mănuşi de protecţie, tricouri şi rucsacuri. În continuare, înarmaţi cu unelte specifice şi cu găleţi pline de viitorii copăcei, am „cucerit” terenul despădurit oferindu-i o nouă soartă.

La fel ca în fiecare an, efortul voluntarilor a fost răsplătit pe cinste cu bucate alese, astfel încât să ne aducem aminte cu mare drag de această zi minunată.

Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava au participat 30 de elevi, însoţiţi de profesorii Carmen Doroftei, Crăiţa Buda-Niga, Olivia Macovei, Ana Vesa şi Petruţa Tompea.

Mulţumim pe această cale colaboratorilor noştri, specialişti silvici, pentru bunăvoinţa, ajutorul şi răbdarea pe care o au de fiecare dată cu voluntarii noştri şi-i asigurăm de ajutorul nostru constant. (Ing. prof. DANA CARMEN DOROFTEI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: