Viceprimarul Lucian Harşovschi anunţă ample reparaţii la străzi din toate cartierele Sucevei

 Viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat, miercuri, că în acest an vor fi realizate ample lucrări de reparaţii la străzi în toate cartierele municipiului Suceava, dar că lucrările nu se vor rezuma doar la peticiri şi plombări, ci vor fi turnate covoare asfaltice, reabilitându-se şi trotuarele.

El a recunoscut că anul trecut s-au executat puţine lucrări, pentru că firma în contract cu municipalitatea nu avea suficientă forţă de muncă, dar că acum este în vigoare un nou contract, semnat în octombrie.

„Este o ofensivă foarte bine pusă la punct de reparaţii ample, nu doar peticiri şi plombări, ci covoare asfaltice şi trotuare. Vorbim de toate cartierele municipiului Suceava şi cred că este un lucru normal” a spus viceprimarul.

El a arătat că din cartierul Burdujeni se începe cu strada Eroilor, care se va reface în totalitate şi se refac şi trotuarele, iar în Iţcani se vor finaliza modernizarea străzii Biruinţei şi străzii Gheorghe Doja, până la fostul Centrofarm.

În zona centrală, după finalizarea modernizării străzii Curtea Domnească, se modernizează şi toate străduţele adiacente, dar se reabilitează şi parcul din zonă. Vor fi realizate sensuri unice pentru fluidizarea traficului şi mărirea numărului de locuri de parcare. Totodată, se va reabilita şi restul de parcare din zona Liceului de Artă.

În cartierul George Enescu se lucrează în zona Albina pe strada Zorilor, care va fi refăcută total, la fel ca strada Lazăr Vicol. Vor fi reabilitate şi parcările de reşedinţă din zonă Albina.

În cartierul Obcini se va începe cât de curând proiectul de modernizare a străzii Viitorului, care a fost propusă la modernizare prin proiectul participativ 2018, dar acum s-a finalizat documentaţia.

Pe această stradă se vor amenaja parcări stânga-dreapta cu pavaj, fără să mai fie blocat carosabilul.

„Îmbinăm spaţiul verde cu parcări” a spus viceprimarul.

Harşovschi a mai spus că se vor face reparaţii şi pe strada Zamca, iar pentru că s-au finalizat lucrările de termoficare pe strada Grigore Ureche, va intra şi aceasta în reabilitare, inclusiv trotuarele, urmând să aibă parcări în spic.

„Toate cartierele municipiului intră în reabilitate. Anul acesta se pare că avem şi constructori buni. Avem 30 de milioane de lei pentru aceste lucrări. Sper să-i cheltuim şi, dacă este nevoie, chiar să suplimentăm” a spus Lucian Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: