Despre „Ostrovul Învierii”, în viziunea Aurei Christi

La Biserica monument „Naşterea Maicii Domnului” Suceava, sub egida mai amplului eveniment „România citeşte”, marţi a fost lansat volumul de versuri „Ostrovul Învierii” al autoarei, cu origini basarabene, Aura Christi. Am aflat că semnatara volumului este redactor-şef al ziarului „Contemporanul”, fondat în anul de graţie 1881, adică atunci când România devenea regat.

Moderatorul manifestării, preotul paroh Viorel-Ioan Vârlan, a prezentat celor prezenţi istoricul bisericii pe care o păstoreşte, un edificiu special dedicat pomenirii miilor de mărturisitori care au pătimit sau chiar şi-au dat viaţa în temniţele roşii ale regimului stalinist.

Cartea a fost prezentată de prof. Irina Ciobotaru, de la CN „Ştefan cel Mare” Suceava, şi de dr. Ioan Ieţcu, preşedintele Fundaţiei „In Memoriam”. Cei prezenţi, printre care s-au numărat scriitorii Doina Cernica şi Constantin Severin, alături de maica stareţă a Mănăstirii Voroneţ, Gabriela Platon, şi graficianul Mihai Pînzaru-PIM, au asistat şi la un moment de colinde pascale interpretate de un grup de elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, ca şi la un altul, tot muzical, la pian, oferit de Johannes-Raimund Onesciuc, profesor al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”.

În incinta sălii-muzeu „Dr. Dragoş Corlăţeanu”, unde s-a desfăşurat evenimentul, se află şi o expoziţie tematică despre ororile comunismului din România anilor ’50, semnată de pictorul Radu Bercea, el însuşi un mărturisitor al temniţei roşii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: