Tristeţea şi doliul marchează începutul Săptămânii Patimilor pentru credincioşii catolici

Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Ioachim, şi-a exprimat tristeţea faţă de durerea prin care trece poporul francez şi spune că „tristeţe şi doliu marchează începutul Săptămânii Patimilor pentru toţi credincioşii catolici”, după incendiul de luni seară de la Catedrala Notre Dame din Paris.

Mesajul arhiepiscopului Romanului şi Bacăului a fost postat, ieri, pe pagina electronică a Arhiepiscopiei, cu titlul „Tristesse et deuil”.

„Ne exprimăm durerea pentru încercarea prin care trece poporul francez în aceste clipe în care, Catedrala Notre-Dame, unul dintre simbolurile Parisului, se prăbuşeşte în flăcări sub ochii îndureraţi ai lumii întregi. Istorie şi credinţă, tristeţe şi doliu marchează începutul Săptămânii Patimilor pentru toţi credincioşii catolici din Franţa! Rugăm pe Bunul Dumnezeu să rânduiască astfel încât neputinţa omenească să nu împiedice salvarea unui patrimoniu cultural şi creştin inestimabil pentru întreaga lume!” a scris arhiepiscopul Ioachim.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro. Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame. Numeroase echipaje de pompieri au încercat pe tot parcursul nopţii să stingă incendiul. În cursul zilei de ieri, incendiul a fost stins, autorităţile anunţând că au salvat clopotele principale şi pereţii exteriori, dar şi cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: