Călătoria continuă

Prozatorul Constantin Arcu s-a aflat din nou în faţa sucevenilor sâmbătă, 13 aprilie, la Casa B+B, alături de noul său volum intitulat „Prin lumea largă. Însemnare a călătoriei mele în America de Sud”. Într-un spaţiu care a devenit cunoscut în ultima perioadă ca „sediu” al cenaclului de poezie condus de prof. Gheorghe Cîrstian, cu acest prilej, la iniţiativa scriitorului Florin Dan Prodan şi a grupării pe care o reprezintă, Zidul de Hârtie, s-a desfăşurat prima lansare a unei cărţi de proză. Despre autor şi cartea sa au vorbit, pe rând, moderatorul evenimentului, Florin Dan Prodan, invitaţii, universitarele Elena-Brânduşa Steiciuc şi Gina Puică, ziaristul L.D. Clement, iar apoi dr. Ioan Ieţcu şi criticul literar Mircea A. Diaconu. Vorbitorii au evidenţiat originalitatea şi complexitatea textului, situaţiile în care autorul este pentru cititor călăuză înspre călătorii literare şi culturale, faptul că, în rama jurnalului de călătorie, avem de-a face cu un roman al cărui personaj principal, Costi S., este foarte interesant, suscitând el însuşi să fie investigat de lector cu atenţie, spre a fi cunoscut cât mai bine.

La reîntâlnirea cu prozatorul Constantin Arcu a dorit să ia parte un public numeros, care a făcut aproape neîncăpător salonul Casei B+B: oameni de cultură, dar şi oameni din zona afacerilor, universitari, magistraţi. În ce-l priveşte pe autor, printre altele a mărturisit că-şi continuă călătoriile: în curând, se va afla în Africa! (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: