Doi hoţi, care au dat mai multe spargeri în locuinţe din Suceava, furând bani şi bijuterii de circa 300.000 de lei, arestaţi preventive

> Dintr-o locuinţă, ei au furat o casetă de valori cu 137.600 lei, 11.250 euro, 1820 dolari şi bijuterii din aur

Doi hoţi care au dat mai multe spargeri în perioada iulie 2018 – ianuarie 2019 în locuinţe din municipiul Suceava au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Suceava pentru de furt calificat.

Astfel, potrivit cercetărilor, la 2 iulie 2018, unul dintre ei a pătruns fără drept în curtea locuinţei unui bărbat din Suceava, forţând uşor uşa principală de acces în interior, moment în care a fost surprins de proprietar şi nu a reuşit să sustragă bunuri sau valori.

După două zile, la 4 iulie, în intervalul orar 9.30 – 11.15, în perioada cât proprietarul a lipsit de la domiciliul din Suceava, a pătruns în locuinţă prin escaladarea unei ferestre şi i-a răvăşit mai multe bunuri, reuşind să sustragă două ceasuri şi un cuţit, creând un prejudiciu de 200 lei.

În noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie 2018, cei doi au pătruns, prin efracţie şi escaladarea unei ferestre, în locuinţa unui alt sucevean, de unde au sustras mai multe bijuterii din aur, gablonţuri, ceasuri de mână şi au încercat să sustragă un seif încastrat în perete, creând astfel un prejudiciu de aproximativ 15.000 lei.

Ulterior, în data de 16 decembrie, în intervalul orar 17.20 – 20.20, cei doi au pătruns în locuinţa altui sucevean prin forţarea geamului şi a uşii de acces de la bucătărie, de unde, după ce au răvăşit mai multe bunuri, au sustras 7.150 euro şi 14.800 lei, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 47.000 lei.

În data de 5 ianuarie, în intervalul orar 17 – 19, primul dintre inculpaţi a pătruns, prin efracţie, în imobilul unui sucevean, de unde a sustras o casetă metalică de valori care conţinea mai multe sume de bani, respectiv: 137.600 lei, 11.250 euro, 1820 dolari americani şi mai multe bijuterii din aur, creând un prejudiciu total de aproximativ 250.000 lei.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava a admis, vineri, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru o durată de 30 de zile.

În acest caz cercetările continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanţilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: