Zeci de mii de pachete cu ţigări de contrabandă confiscate la graniţă

Sfârşitul săptămânii trecute a adus noi acţiuni derulate de poliţiştii de frontieră în vederea reducerii contrabandei cu ţigări la graniţa de nord. Astfel, zeci de mii de pachete cu produse din tutun de provenienţă extracomunitară au fost din nou capturate de oamenii legii şi oprite din drumul lor către piaţa neagră de profil. Doar pe parcursul zilei de sâmbătă, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcţia localităţii Tămăşeni, judeţul Satu Mare, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării colete voluminoase. Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul Poliţiei de Frontieră au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Pentru reţinerea contrabandiştilor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce au fost trase şi trei focuri de armă în plan vertical. Dar nici aşa nu s-a reuşit prinderea lor. La faţa locului au fost însă descoperite 14 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la peste 112.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea identificării persoanelor.

De altfel, în ultimele 48 de ore şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Brodina şi Sighetu Marmaţiei, pe timpul misiunilor de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit în apropierea graniţei mai multe colete cu ţigări. Vorbim despre aproape 39.000 de astfel de pachete, în valoare totală de aproximativ 442.000 lei. Şi în aceste cazuri marfa descoperită a fost confiscată, efectuându-se cercetări în vederea persoanelor implicate în activitatea de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: