„Siguranţă de nota 10” în rândul elevilor din judeţ

Poliţiştii suceveni desfăşoară, până pe 15 iunie, o nouă campanie de prevenire a delincvenţei juvenile, victimizării minorilor şi prevenirii violenţei în mediul şcolar. Intitulată „Siguranţă de nota 10”, acţiunea are ca scop „creşterea gradului de informare a elevilor, în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare în fapte antisociale. Totodată, se urmăreşte responsabilizarea elevilor cu privire la adoptarea unui comportament preventiv şi informarea cu privire la repere legislative minime”, după cum ne-a declarat comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. În săptămâna 08 – 12 aprilie, oamenii legii au fost prezenţi în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, la clasele din ciclul preşcolar şi primar, desfăşurând activităţi de prevenire a accidentelor rutiere şi a fenomenului de bullying. În plus, la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală 3 Marginea a fost lansat ghidul ilustrat al „Siguranţei de nota 10”, acesta prezentând într-o manieră adaptată vârstei recomandări pentru copiii din ciclul preşcolar şi gimnazial. „Cei mici au fost învăţaţi prin jocuri de rol şi poveşti bine ticluite însemnătatea proverbului «Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!», elevii din clasele 0 şi din ciclul primar înţelegând mai uşor de ce nu este bine să îşi şicaneze colegii sau să le adreseze apelative jignitoare şi, în plus, au fost pregătiţi pentru perioada vacanţei de primăvară, astfel încât să nu fie implicaţi în evenimente rutiere” ne-a mai declarat sursa citată. Mersul cu bicicleta, joaca în preajma drumului public, traversarea drumului au fost doar câteva dintre temele de discuţie interactivă. Pentru a-şi aminti oricând lucrurile învăţate, copiii au primit şi cărţi şi ghiduri ilustrate, toate aceste instrumente fiind adaptate vârstei lor şi capacităţii de percepţie şi înţelegere.

În paralel, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au organizat o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor în zona unităţilor de învăţământ. Astfel, în data de 11 aprilie, poliţiştii au desfăşurat acţiuni de verificare în zona a şase unităţi de învăţământ de pe raza municipiului, fiind legitimate 47 de persoane şi controlaţi zece paznici ai şcolilor şi obiectivelor din proximitate. Acolo unde au fost constatate nereguli s-au aplicat şi sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.305 lei.

„Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu poliţiştii de proximitate şi poliţişti din cadrul secţiilor şi posturilor de poliţie, vor derula şi în perioada următoare activităţi prin care vor transmite mesajul campaniei în toate unităţile de învăţământ din judeţul Suceava, acesta fiind adresat atât copiilor, cât şi cadrelor didactice sau părinţilor” a conchis comisar-şef Ionuţ Epureanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: