Ioan Bălan, în Parlament:

Pensia nemajorată vine la pachet cu ziarul de propagandă al PSD !

În mod abuziv, PSD se foloseşte de miile de agenţi poştali, care muncesc pe un salariu derizoriu, ca să-i facă lui Dragnea campanie electorală

 Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a acuzat, în Parlament, printr-o declaraţie politică, că actuala majoritate PSD – ALDE a subordonat total instituţiile statului român şi că a transformat poştaşii, sub sancţiunea concedierii, în agenţi electorali PSD.

„În urmă cu mai bine de 2 ani atrăgeam atenţia asupra faptului că PSD şi ALDE au planuri bine puse la punct pentru subordonarea totală a tuturor instituţiilor statului român. Nu era foarte greu să constataţi că autorităţi publice, care prin statutul lor ar trebui să fie independente şi autonome, deveneau una câte una anexele celor două partide de guvernare. Metodele prin care au realizat acest lucru sunt cunoscute de toată lumea: prin numirea unor oameni necalificaţi în funcţiile de conducere ale acestor instituţii, doar pe baza apartenenţei lor la PSD sau ALDE şi prin controlul direct al finanţării instituţionale. Aşa am ajuns astăzi ca ASF, TVR, AEP, Radioul public, Avocatul Poporului, CSM, Curtea de conturi şi multe alte instituţii să îşi subordoneze rolul direct deciziilor lui Liviu Dragnea” a spus Bălan.

Potrivit deputatului liberal, în 2 ani şi jumătate, nu numai că s-a ales praful de minciunile din programul de guvernare al PSD – ALDE, ci România a fost târâtă în afara valorilor europene şi îndepărtată de cele mai importante parteneriate strategice ale ţării noastre.

„România nu a fost «scoasă din noroaie» de PSD, ci aruncată într-o subdezvoltare şi mai acută prin lipsa totală a investiţiilor. România nu a fost «pusă pe harta lumii», a fost dată jos de pe harta ţărilor democratice, prin batjocorirea principiilor statului de drept. În numai 2 ani şi jumătate, România a devenit oaia neagră a Uniunii Europene, motive pentru care PSD şi ALDE vor fi excluse de familiile politice europene din care fac parte. Până şi colegilor socialişti şi liberali din Uniunea Europeană le este ruşine de partenerii lor români” a declarat Ioan Bălan.

Liderul liberal a afirmat că Liviu Dragnea este disperat pentru că ştie că românii sunt furioşi din cauză că au fost înşelaţi.

„Liviu Dragnea ştie că românii vor sancţiona PSD şi ALDE la următoarele alegeri, motiv pentru care recurge la tot felul de măsuri, care mai de care mai abuzive. După ce a dat ordin să se pună căluş în gura presei independente, care nu aduce ode «înaltului conducător», să închidă televiziuni şi ziare, am aflat acum că a obligat o întreagă companie deţinută de statul român, mai precis Poşta Română, ca să îşi transforme angajaţii în armată de propagandişti pentru partidul stat” a spus Bălan.

El a mai acuzat modul abuziv în care PSD se foloseşte de miile de agenţi poştali, care muncesc pe un salariu derizoriu, uneori şi peste 12 ore pe zi, şi sâmbete şi duminici, ca să-i facă lui Dragnea campanie electorală.

„Este cu totul condamnabil cum PSD, care şi-a numit directorul Poştei Române şi care conduce şi sindicatul poştaşilor, a ajuns atât de jos încât şantajează angajaţii Poştei cu pierderea locului de muncă dacă nu fac muncă în folosul lui Dragnea şi al PSD” a subliniat Bălan.

Parlamentarul liberal sucevean i-a cerut lui Liviu Dragnea să se oprească imediat din folosirea instituţiilor şi companiilor statului în interesul său personal.

„Dacă PSD vrea într-adevăr să trimită pensionarilor materiale informative, atunci să scrie în ele de ce în anul 2018 punctul de pensie s-a majorat cu 6 luni întârziere, iar anul acest pensiile cresc cu o întârziere şi mai mare, de 8 luni! Să scrie în materialele pe care le trimite prin Poşta Română cum a ieşit el la tribuna Parlamentului şi a spus despre proiectul PNL de dublare a alocaţiilor de stat pentru copii că este «pură demagogie». Să-şi ceară scuze milioanelor de copii cărora a vrut să le taie alocaţia majorată de PNL şi să recunoască că a reuşit să blocheze majorarea alocaţiilor de la 1 martie, pentru a mai face economii la buget pentru o lună!” a spus Bălan.

El consideră că oricât de mult s-ar strădui PSD şi Dragnea să dreagă busuiocul după o guvernare eşuată cu totul, oamenii nu mai au încredere în ei.

„Lecţia pe care le-o va da cetăţeanul român va fi în cabina de vot. În 26 mai, românii vor alege cei mai competenţi candidaţi, adică cei propuşi de PNL şi vor da un răspuns favorabil la întrebarea propusă de preşedintele României pentru referendum” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: