Încă două ordine de protecţie emise de poliţiştii suceveni

La finele săptămânii trecute, poliţiştii suceveni s-au văzut nevoiţi să emită încă două noi ordine de protecţie, după ce capii a două familii şi-au uitat îndatoririle şi au devenit violenţi. Reamintim că, începând cu data de 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. Ordinul de protecţie provizoriu se emite de poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.

 Într-un caz, victima a fost găsită la spital

 La orele prânzului, lucrătorii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au fost sesizaţi că o femeie din comuna Frătăuţii Noi s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuţi în vederea acordării de îngrijiri medicale ca urmare a unei agresiuni săvârşite de soţul ei. În urma cercetărilor s-a stabilit că în timp ce persoana vătămată se afla împreună cu soţul ei, un bărbat în vârstă de 66 ani, din aceeaşi localitate, în curtea locuinţei, între cei doi s-a iscat un conflict spontan, iar bărbatul a lovit-o pe femeie cu pumnii şi palmele până a obosit… Victima a depus plângere scrisă împotriva soţului ei pentru agresiune şi a solicitat ordin de protecţie. Audiat fiind, soţul agresiv a recunoscut faptele, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal privind infracţiunea „violenţă în familie”.

Lucrătorii Secţiei de Poliţie Burdujeni au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 de un bărbat din comuna Dumbrăveni despre faptul că sora sa, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Suceava, a fost agresată fizic de soţul ei, de 31 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce se aflau în locuinţa comună. Din discuţiile purtate cu femeia a rezultat că partenerii de viaţă au avut un conflict pe parcursul zilei, iar soţia a plecat de acasă lăsându-l pe bărbat să se calmeze. Nu a fost aşa, deoarece atunci când s-a întors la domiciliu, iar soţul ei s-a trezit, acesta a început să provoace din nou scandal, luându-şi partenera de viaţă la palme. În urma rezultatului formularului de evaluare a riscului întocmit, s-a stabilit că în cauză există risc iminent şi se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului de 31 de ani, pe o perioadă de 5 zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: