Două transporturi ilegale de material lemnos dibuite de poliţişti

La finele săptămânii trecute, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control DN 17A, în comuna Dorneşti, o autoutilitară înmatriculată în străinătate, care era condusă de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Frătăuţii Noi. Camionul era încărcat cu material lemnos, însă şoferul nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport al acestuia, aşa cum prevede legea, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici. În urma inventarierii, s-a stabilit că transportul de 3,84 mc cherestea tivită de esenţă răşinoase era ilegal. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă, materialul lemnos în valoare de 2.455 lei a fost confiscat, iar autoutilitara, în valoare de circa 1.500 de euro, a fost indisponibilizată şi predată în custodie personalului silvic. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că autoutilitara nu are poliţă RCA şi inspecţia tehnică periodică (ITP) valabilă, motiv pentru care conducătorul auto a fost din nou sancţionat contravenţional, luându-se şi măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare a vehiculului.

Un echipaj mixt format din lucrători ai Biroului Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi specialişti ai Gărzii Forestiere a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Cornu Luncii, ansamblul auto cu remorcă aparţinând unei societăţi comerciale din comuna Mălini, care transporta în plus 7,15 mc cherestea de esenţă răşinoase faţă de cantitatea înscrisă în avizul de însoţire. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a reprezentantului societăţii, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Slatina, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 7,15 mc cherestea, în valoare de peste 4.500 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: