Rugbi, Divizia Naţională play-off

CSM Suceava a pierdut primul meci din acest an în faţa propriilor suporteri

 În etapa a III-a a turneului play-off al Diviziei Naţionale de rugbi, CSM Suceava a jucat pentru prima dată în faţa propriilor suporteri. Adversara echipei sucevene a fost una din echipele de tradiţie din jocul cu balonul oval din România, Griviţa Bucureşti.

Probabil că experimentata formaţia din capitală ar fi câştigat oricum disputa cu mult mai tânăra grupare suceveană şi nu ar fi avut nevoie de sprijinul arbitrilor. Spre surprinderea generală, în rugbiul românesc încă mai persistă o anomalie şi anume delegarea unui cavaler al fluierului din acelaşi oraş cu una dintre combatante. Oricum, arbitrii de la partida CSM Suceava – Griviţa Bucureşti, exceptându-l pe localnicul Ovidiu Bursuc, numai cavaleri nu au fost!

Jocul a fost echilibrat în debut, gazdele alegând să se lupte cu puternicii jucători bucureşteni, în loc să încerce mai mult jocul cu piciorul. Mai inspiraţi, oaspeţii au profitat de o breşă creată în defensiva suceveană şi au deschis scorul cu un eseu frumos chiar la centru. A fost aşadar 7-0 chiar la mijlocul primei reprize. Din păcate, stilul tendenţios al arbitrului Vlad Iordăchescu a stricat frumuseţea disputei sportive. La o fază în care unul din jucătorii bucureşteni a călcat clar în afara terenului chiar în faţa tribunei principale sucevene, centralul a lăsat avantaj şi Griviţa a marcat un nou eseu transformat.

Gazdele au revenit în cu eseul marcat de veteranul Nichiforiuc. La 5-14, oaspeţii au mai înscris o încercare, netransformată de această dată. La scorul de 5-19 în favoarea oaspeţilor, sucevenii au avut un forcing deosebit, dar s-au oprit la doar un metru de terenul de ţintă advers.

A fost aşadar 5-19 la pauză în partida CSM Suceava – Griviţa Bucureşti, dar cu mari îndoieli asuprea corectitudinii arbitrului Iordăchescu.

Tot oaspeţii au fost cei care au punctat primii şi în partea secundă, eseul lor fiind consecinţa unei erori grozave a fundaşului sucevenilor.

Pe final, jucătorii pregătiţi de Marius Colţuneac au avut mai multe incursiuni, însă fie au greşit manevrarea balonului, fie nu au fost lăsaţi să se apropie prea mult de terenul de ţintă al oaspeţilor, păziţi de gardianul lor principal, arbitrul Iordăchescu.

Când nu se mai putea nimic, iar bucureştenii erau siguri de victoria cu bonus, CSM Suceava a mai marcat un eseu prin Preutescu, astfel că scorul final al partidei cu Griviţa Bucureşti a fost 10-26.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: