Fiul agresiv nu mai are voie să se apropie de mamă

> Ordinul de protecţie îi interzice acest lucru, iar încălcarea lui poate duce la o pedeapsă mult mai aspră

Alcoolul i-a luat minţile şi pentru asta nu se va mai bucura de iubirea părintească cel puţin atât cât durează ordinul de protecţie emis de oamenii legii, prin care i se interzice apropierea de mamă. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 27 de ani, o persoană agresivă şi consumator împătimit de băuturi alcoolice, din comuna Vereşti. El nu mai are voie să se apropie de mama sa cel puţin pentru o perioadă de 5 zile după ce, miercuri, aproape de ora 11, o femeie din comuna Vereşti a sesizat, prin numărul de urgenţă 112, că vecina sa, în vârstă de 71 ani, a fost agresată de fiul său. Verificările efectuate de oamenii legii au dus la concluzia că septuagenara locuieşte împreună cu fiul ei în locuinţa bătrânei, iar în timp ce femeia se afla în grădina gospodăriei, unde efectua munci agricole, fiul a venit şi i-a cerut bani pentru băuturi alcoolice. Întrucât a fost refuzat, tânărul a început „să-şi argumenteze solicitarea cu palmele”, aplicându-i mai multe lovituri peste faţă celei care i-a dat viaţă. Vecina a sunat după ajutor, astfel că în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii “violenţă în familie” şi, întrucât din verificările efectuate s-a stabilit că exista risc iminent asupra vieţii şi integrităţii victimei, poliţiştii au emis şi un ordin de protecţie provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

De la finele anului trecut, oamenii legii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. „Instrumentul legislativ dă posibilitatea intervenţiei directe a poliţistului pentru garantarea siguranţei şi drepturilor victimei. Fiecare poliţist care intervine la sesizări privind fapte de violenţă intrafamilială a fost instruit cu privire la algoritmul de aplicare a chestionarului pentru victime în vederea identificării şi gestionării riscului victimal” se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: