Felicity Huffman şi alte 13 persoane au pledat vinovat în scandalul admiterii frauduloase în universităţi americane

Actriţa Felicity Huffman şi alte 13 persoane au acceptat să pledeze vinovat la acuzaţia de participare la ceea ce anchetatorii au denumit „cea mai mare fraudă privind admiterea în universităţi descoperită în istoria Statelor Unite”, au anunţat procurori federali, potrivit Reuters. Cei 14 acuzaţi fac parte dintr-un lot de 50 de persoane, printre care se află părinţi înstăriţi şi antrenori sportivi ai unor echipe universitare, precum Yale, Georgetown şi Southern California.

Acestea ai fost acuzate de procurorii federali din Boston că au participat la o schemă creată în scopul fraudării examenelor de admitere în universităţi prin plata unei mite de 25 de milioane de dolari pentru a le cumpăra copiilor lor locuri în unităţi de învăţământ superior prestigioase.

 Ca parte din înţelegerea pe care au convenit-o cu acuzaţii, procurorii au acceptat să recomande un termen de încarcerare cu „durată mică”, de la patru până la 10 luni din pedeapsa pe care Felicity Huffman o poate primi potrivit codului sentinţelor federale. Actriţa a acceptat, de asemenea, să achite suma de 20.000 drept amendă.

Într-o declaraţie dată publicităţii, Felicity Huffman, care este căsătorită cu actorul William H. Macy, a spus: „Mă simt ruşinată de suferinţa pe care i-am produs-o fiicei mele, familiei mele, prietenilor mei, colegilor şi comunităţii educaţionale”. „Fiica mea nu a ştiut absolut nimic despre acţiunile mele şi, în felul meu nechibzuit şi profund eronat, am trădat” – a declarat actriţa americană, nominalizată pentru un premiu Oscar în 2006.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI