Despre baston

Îi ştiu de mai bine de douăzeci de ani. Doamna era o femeie frumoasă, dar de o frumuseţe din aia rece, care îţi taie şi-ţi omoară zâmbetul, când îţi apare în faţă. Domnului – un bărbat înalt, prezentabil, „bine”, cum se spune – îi jucau ochii de fiecare dată când îi apărea o femeie în preajmă şi, astfel, devenea lesne de înţeles privirea cruntă a consoartei sale. Ea părea genul în stare să-l însoţească şi atunci când dumnealui ducea gunoiul, el părea omul în stare să scape de privirile ei insistente, dacă avea o treabă de făcut, şi dacă era însoţit de şase agenţi Mosad.

Cu ani în urmă, fiecare întâlnire a noastră făcea ca Necuratul să-mi dea, rânjind, târcoale. De fiecare dată eram tentată, privindu-i zâmbetul acru şi privirea dezaprobatoare îndreptată către fusta mea scurtă, probabil mult prea scurtă, să-i zâmbesc frumos domnului. Apoi, ruşinată, mă gândeam că în faţa mea este o femeie care suferă şi că este tare urât din partea mea să-i mai adaug o clipă de nefericire. Şi alegeam să fiu om bun.

Nu ne-am văzut o vreme şi nici nu mi-a lipsit, mărturisesc. Poate nu ni s-au suprapus drumurile sau poate orele noastre de cumpărături sau de plimbare s-au schimbat.

Ieri mi-au apărut în faţă. Doamna avea un zâmbet care părea şi mai frumos, în bătaia soarelui care-i venea din faţă. Mergea ţanţoşă, în faţa domnului, şi parcă nici nu se schimbase mult peste ani. Cumva, zâmbetul tăios îşi pierduse ascuţimea. În spatele ei venea domnul, puţin adus de spate, cu chelia lucind în soare, târând cu o mână căruţul de cumpărături şi cu cealaltă sprijinindu-se de baston. Bastonul ăla i-a încălzit doamnei zâmbetul.

Timpul rezolvă tot, iacă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: