Ion Lungu:

Primăria Suceava poate finanţa de mâine proiecte de digitalizare a învăţământului şi asigurarea de tablete inteligente pentru elevi

…dar am văzut o reticenţă în rândul cadrelor didactice

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, ieri, în deschiderea dezbaterii naţionale privind arhitectura curriculară pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, că Primăria Suceava ar putea finanţa imediat proiecte de digitalizare a învăţământului prin asigurarea de tablete inteligente pentru elevi, dar că a constatat că există o reticenţă a cadrelor didactice.

El le-a spus celor prezenţi că aceştia, ca specialişti, vor stabili ceea ce este de făcut, iar autorităţile locale vor lua act de ceea ce se stabileşte.

„Este bine să clarificăm aceste lucruri şi pentru noi, autorităţile locale, pentru că trăim în această epocă a digitalizării. Este clar, dacă este nevoie, Primăria Municipiului Suceava şi de mâine poate finanţa proiecte de digitalizare, tablete inteligente pentru elevi şi copii în învăţământul primar, gimnazial, numai să ni se ceară acest lucru” a spus Lungu.

El a arătat însă că a constatat o reticenţă a cadrelor didactice faţă de introducerea digitalizării în învăţământ, pentru că mulţi profesori nu sunt familiari cu noile tehnologii.

„Am văzut o reticenţă, o rezervă în a introduce digitalizarea învăţământului. Mă uit că chiar unii învăţători, profesori, spun că nu prea ştiu să mânuiască tableta sau calculatorul. Cred că prima dată ar trebui să fiţi instruiţi dumneavoastră, cadrele didactice, după care să ajungem la elevi, dar este o problemă a oamenilor de specialitate” a mai spus Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI