Actriţa Michelle Williams, la Capitoliul SUA pentru a cere egalitate salarială

Actriţa Michelle Williams a mers ieri la Congresul Statelor Unite pentru a cere adoptarea unei legi împotriva diferenţelor salariale evidente între bărbaţi şi femei, prezentându-şi propria experienţă, ea fiind plătită de 1.500 de ori mai puţin decât un coleg de sex masculin, relatează miercuri AFP. Nominalizată de patru ori la Oscar de-a lungul carierei sale, starul din „Manchester by the Sea” (2016) şi „Brokeback Mountain” (2005) a descoperit că a fost plătită cu 1.000 de dolari în 2017 pentru returnarea scenelor din filmul „All the Money in the World”, în timp ce colegul ei, actorul Mark Wahlberg, a primit 1,5 milioane de dolari pentru „exact acelaşi volum de muncă”. Reluarea scenelor din filmul lui Ridley Scott au avut loc pentru a elimina apariţiile lui Kevin Spacey, care a deţinut unul din rolurile principale şi a fost recent acuzat de agresiune sexuală şi hărţuire. „Dacă aşa a fost pentru mine, o femeie albă într-o industrie plină de farmec, atunci cum suferă surorile mele în profesiile lor?”, a spus Williams, 38 de ani, într-o conferinţă de presă organizată de aleşii democraţi din Camera Reprezentanţilor pentru a marca Ziua Egalităţii Salariale.

Ea a fost fixată anul acesta pe 2 aprilie, deoarece aceasta este data până la care femeile ar trebui, în medie, să lucreze în Statele Unite pentru a ajunge la salariul obţinut de bărbaţi în 2018. „În prezent, femeile din Statele Unite câştigă în medie 80 de cenţi pentru fiecare dolar câştigat de un bărbat, în timp ce femeile de culoare câştigă doar 61 de cenţi, iar hispanicele doar 53 de cenţi”, a declarat preşedintele democrat al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege privind egalitatea salarială, pentru a lupta mai bine împotriva „discriminării”. Niciodată nu a fost încă stabilită pentru votul final din Senat, controlat de republicani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: