Atletism, Cros

Reuşite remarcabile pentru suceveni la Campionatul Naţional de Cros

Campionatul Naţional de Cros pentru juniori II, III şi copii s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, în pădurea Rediu, de lângă Botoşani. O performanţă deosebită au reuşit fetele pregătite de Erzilia Ţîmpău la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, care au ocupat în totalitate podiumul de premiere în concursul rezervat junioarelor II, prin Antonia Bodnariuc, Mădălina Sîrbu şi Anca Moroşan, clasate în această ordine pe primele trei poziţii.

În urma acestor rezultate, formaţia CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, din care au mai făcut parte Talida Sfârghiu (locul 6) şi Bianca Catrinar (locul 11), s-a impus detaşat şi în competiţia pe echipe, cucerind titlul naţional.

„Sunt foarte mulţumită de modul în care au început anul atletele pe care le antrenez. Rar se întâmplă ca la un concurs naţional trei sportive de la acelaşi club să urce concomitent pe podiumul de premiere. Acum aşteptăm cu încredere sezonul de vară, unde sperăm că vom reuşi să concurăm la acelaşi nivel şi să realizăm baremurile obligatorii pentru competiţiile importante, cum sunt campionatele europene şi balcanice. În încheiere, aş dori să mulţumesc pentru sprijin primarului Mihăiţă Negură şi Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc, care s-au implicat şi în amenajarea noii piste de la stadionul Rarăul”, a declarat antrenoarea Erzilia Ţîmpău.

Tot în cadrul Campionatului Naţional de Cros de la Botoşani a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere şi atletul Alexandru Prâsneac, legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei, sportiv care în urmă cu doar o săptămână devenea dublu campion naţional indoor de copii în probele de 200 şi 800 de metri. De asemenea, gruparea CSM Dorna Vatra Dornei, în componenţa Petru Robert Kore, Adelin Pop, Ionuţ Huţanu, Ştefan Candrea şi Virgil Todaşcă, a ratat de puţin o medalie în concursul pe echipe, terminând întrecerea juniorilor III pe locul patru. Pe aceeaşi poziţie s-a clasat şi o altă sportivă antrenată de Cristian Prâsneac, Ionela Claudia Costiuc, în concursul junioarelor III.

„Am avut rezultate notabile la naţionalele de cros şi am încredere că putem realiza pe viitor performanţe şi mai mari. Greul abia începe pentru aceşti copii, iar dacă vor fi serioşi în continuare pot deveni nume importante în atletismul românesc. În ce mă priveşte, în ultimele zile am trăit o bucurie imensă, produsă de fiul meu Alexandru, care a cucerit nu mai puţin de trei titluri naţionale în probe diferite. În acest context aş dori să mulţumesc Primăriei Vatra Dornei şi sponsorului personal al lui Alexandru, Black Hill, pentru sprijin”, a precizat antrenorul Cristian Prâsneac.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: