Tenismenii fălticeneni, din nou printre premianţi

Sâmbătă, 30 martie, a avut loc la Fălticeni primul turneu din acest an organizat de Federaţia Română de Tenis şi Clubul ACS „Nada Florilor”, cu sprijinul Primăriei Fălticeni, din cadrul Circuitului Tenis 10 FRT. Au participat copii din Bacău, Iaşi, Rădăuţi şi Fălticeni. La Nivelul Roşu Starter, locul 1 a fost ocupat de David Radion, pe locul 2 s-a situat Dănuţ Mitocaru, ambii din Fălticeni, iar pe locul 3, Ema Roşu din Rădăuţi. La Nivelul Roşu Challenger, băieţi, locul 1 a fost ocupat de Luca Rotaru, locul 2 de Luca Vasiliu iar pe locul 3 s-a situat Dennis Filipciuc, toţi din Fălticeni. La Nivelul Roşu, fete, pe locul 1 s-a situat Sara Stan, pe locul 2, Iasmina Coman, ambele din Fălticeni, iar pe locul 3 s-a situat Noemi Rusu din Rădăuţi. La Nivelul Portocaliu, locul 1 a revenit lui Cristian Aciubotăriţei din Fălticeni, locul 2 lui Aris Anton din Rădăuţi, iar locul 3 lui Matei Strugariu din Fălticeni.

„La turneul de la Fălticeni părinţii au avut grijă ca oaspeţii noştri să se simtă bine, oferindu-le cafea, sucuri, dulciuri, apă, iar la final toţi copiii au primit cadouri şi cupe. La Nivelul Starter se cunoaşte un progres de la un turneu la altul şi asta numai cu antrenamente serioase. La Nivelul Roşu Challenger a fost o finală frumoasă între Sara Stan şi Iasmina Coman, două bune prietene şi partenere de antrenament. Felicitări ambelor fete pentru spectacolul oferit. Trebuie să apreciez şi jocul frumos oferit de sportiva Noemi Rusu din Rădăuţi, ocupanta locului 3. La Nivelul Roşu, băieţi, o surpriză plăcută, Luca Rotaru, care la nici şapte ani a făcut o figură frumoasă. La Nivelul Portocaliu, Cristian Aciubotăriţei a confirmat că este un obişnuit al primului loc pe podiumul de premiere.

Îi mulţumesc pentru participare domnului profesor George Rusu, antrenorul tenismenilor din Rădăuţi, şi îl felicit pentru munca pe care o face acolo. Mulţumesc părinţilor pentru implicare în organizare şi Primăriei Municipiului Fălticeni pentru condiţiile bune de pregătire”, a precizat instructorul Marcel Dascălu.

Iustin Andrei, vicecampion naţional la Tenis10 MPG

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale perioadei de iarnă din cadrul competiţiilor de tenis dedicate –, Winter Series Little Stars – Turneul Campionilor de Iarnă Tenis10 MPG s-a desfăşurat tot sâmbătă, 30 martie, la baza sportivă „Pescariu Sports & Spa”, din Bucureşti.

La a VI-a ediţie a Turneului Campionilor de Iarnă Tenis10 MPG, turneu care încheie competiţiile indoor din sezonul 2018 – 2019 au participat câştigătorii ai cel puţin unui turneu individual în sezonul de iarnă (noiembrie 2018-martie 2019) corespunzător categoriei la care trebuie să joace (Roşu: cel mult 8 ani, Portocaliu: cel mult 9 ani, Verde: cel mult 10 ani, împliniţi în anul curent). La Nivelul Portocaliu, printre cei 12 finalişti s-au numărat şi doi sportivi de la Clubul „Nada Florilor” Fălticeni. După jocuri spectaculoase şi foarte echilibrate, cei doi fălticeneni, Iustin Andrei şi Matei Ursache, au urcat pe podium pe locurile 2, respectiv 3.

După un start de turneu nu tocmai bun, pierzând primul meci în prelungiri cu 8-6, pentru Iustin Andrei au urmat 5 meciuri câştigate până la marea finală, o finală de neuitat, pe care jucătorul din urbea de pe Şomuz a pierdut-o cu 17-15, după 30 minute de joc fără întrerupere.

„În primul rând vreau să îi felicit pe cei doi sportivi ai Clubului «Nada Florilor» şi pe părinţii lor, care au făcut eforturi extraordinare să reziste timp cinci ore într-o competiţie a celor mai buni jucători şi unde semifinala jucată de cei doi fălticeneni a fost foarte frumoasă, aplaudată de cei prezenţi şi apreciată de organizatori. Este al treilea an consecutiv când sportivii noştri urcă pe podium la această competiţie şi sperăm să o facem în continuare”, ne-a asigurat Marcel Dascălu, instructorul Secţiei de tenis de câmp copii, din cadrul Clubului ACS „Nada Florilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: