Serviciile SMURD civile ar urma să fie preluate de ISU

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat ieri, la Târgu Mureş, că în cursul anului va începe procedura de preluare a serviciilor SMURD civile de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, dacă proiectul de lege alcătuit în acest sens va fi adoptat şi de Senat. „Echipele civile există în cinci judeţe, iar acestea au fost înfiinţate înaintea legii care a ieşit, legea sănătăţii de-atunci, fiind echipe finanţate de primării pentru personal şi de bugetul de stat pentru combustibil şi materiale sanitare. În ultimii 2 ani am început să avem presiuni din partea primăriilor că nu mai pot să susţină aceste echipaje. Judeţul Iaşi le-a desfiinţat integral, de exemplu, şi am pierdut puncte de lucru acolo. Într-o analiză, singura soluţie era să preluăm aceste echipe la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.”

Potrivit secretarului de stat, până la preluarea echipajelor civile ale SMURD, cel puţin la nivelul judeţului Mureş, Consiliul Judeţean s-a oferit să plătească salariile angajaţilor, întrucât primăriile susţin că nu mai au fonduri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: